E. Misiūnas apie pasitraukimą iš Interpolo: „Stiprus pareiškimas, bet skubotų žingsnių nebus“

Lietuva ir kitos tarptautinei policijos organizacijai Interpolui priklausančios šalys trečiadienį bandys blokuoti Rusijos atstovo Aleksandro Prokopčuko išrinkimą jos vadovu, o Lietuva yra pareiškusi, kad jei minėtas asmuo būtų paskirtas į šias vadovaujančias pareigas, mūsų šalis pasitrauktų iš šios agentūros. Tokią rezoliuciją jau priėmė Lietuvos Seimas.

Eimutis Misiūnas vieši Dubajjuje.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas vieši Dubajjuje.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas vieši Dubajjuje.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas vieši Dubajjuje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 8:33 AM

Šiandien Dubajuje Interpolo generalinė asamblėja rinks organizacijos prezidentą, Lietuvai renginyje atstovauja vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

„Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ duodamas interviu ministras E. Misiūnas įspėjo, kad reikia labai atsakingai pasverti tokio sprendimo naudą ir grėsmes. „Labai stiprus pareiškimas, Lietuva ne vienintelė taip yra pareiškusi. Tą patį, kad reiktų kuri alternatyvą Interpoliui, sakė Jungtinės Amerikos Valstijos, Ukraina“, – sakė jis.

„Bendradarbiavimo su Interpolu nauda labai didelė, turime puikius partnerius, keičiamės informacija. Faktas, kai tai neturėtų būti staigūs sprendimai. Reikia įvertinti naudą ir žalą, kuria patirtume išėję iš Interpolo“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, visoms ES šalims pasisakyti šiuo klausimu ir priimti vieningą sprendimą. „Skubotų sprendimų negali būti ir jų nebus. Pareiškimas mūsų stiprus ir atrodo, kad jo reikia, bet realūs žingsniai turi būti labai pamatuoti“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.