I. Šimonytė apie vaiko teisių apsaugos įstatymą: „Gera idėja buvo diskredituota“

Kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė įsitikinusi, kad visuomenę priešinančio Vaiko teisių apsaugos įstatymo atšaukti ar stabdyti nereikėtų, bet vis dėlto, anot jos, kai kurie teisės akto aspektai gali būti persvarstomi.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė pasisakė prieš Vaiko teisių apsaugos įstatymo stabdymą.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Šimonytė pasisakė prieš Vaiko teisių apsaugos įstatymo stabdymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 11:09 AM, atnaujinta Nov 26, 2018, 11:25 AM

„Įstatymą gal ir galima persvarstyti, bet tam reikia ilgų diskusijų su žmonėmis, kurie dirba vaiko teisių apsaugos srityje. Gaila, kad tai nebuvo padaryta. Pagrindinė problema – kaip ir kiek buvo pasiruošta įstatymų įgyvendinimui?“ – kalbėjo ji.

Anot I.Šimonytės, įstatymo įgyvendinimui nebuvo tinkamai pasiruošta. „Lieka tik apgailestauti, dabar ministras Linas Kukuraitis pareiškė, kad jam reikia 300 milijonų, kuriuos Vyriausybė paleido pavėjui įvykdydama savo įžymiąją mokesčių reformą... Iki šiol buvo girdimas naratyvas, kad įstatymui įgyvendinti reikia kelių milijonų... Gal galima ir pasamdyti žmones, ir užpildyti etatus, bet tam, kad sistema veiktų, reikia infrastruktūros ir kur kas didesnių lėšų. Gera idėja buvo diskredituota ir kažkam reikia prisiimti politinę atsakomybę. Mažiausiai, ko norėtųsi, – kad vėl kiltų diskusija dėl to, ar „Lietuvoje galima truputį mušti vaikus“, – Žinių radijo eteryje kalbėjo politikė.

Debatų laidoje „Rinkimų kovos“ dalyvavęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis pasisakė už minėto įstatymo stabdymą.

„Lietuvoje daug sprendimų priimame vadovaudamiesi emocijomis. Jei prisiminsime šio įstatymo priėmimą, tai net šimtas Seimo narių balsavo už šį įstatymą, kuris, mano nuomone, yra prastas“, – kalbėjo jis ir pridūrė, jog supratus, kad įstatymas prastas, vėl imamasi naujų žingsnių vadovaujantis emocijomis.

„Įstatymą reikia atšaukti arba sustabdyti jo veikimą, nieko ypatingo neatsitiks, galios senasis įstatymas“, – kalbėjo politikas ir patikslino, kad paskui būtina suburti darbo grupę, kurioje būtų visų suinteresuotų šalių atstovai ir jie parengtų naują įstatymą.

„Jo esmė būtų, kad vaikai turi būti auklėjami šeimose. Šeima yra pagrindinė vaikų auklėjimo vieta ir tik išimtiniais atvejais, jei vaikui gresia ypatingas pavojus, valstybė gali įsikišti. Valstybė neturi per daug kištis į šeimą“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.