Nematomas sujudimas Vilniaus policijoje: į darbą pareigūnai turėjo atvykti per valandą

Visi pakelti ant kojų pagal specialų signalą ir per nustatytą laiką privalo atvykti į darbą. Tokie mokymai ketvirtadienio vakarą įvyko Vilniaus apskrities policijoje.

Nematomas sujudimas Vilniaus policijoje: į darbą pareigūnai turėjo atvykti per valandą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Nematomas sujudimas Vilniaus policijoje: į darbą pareigūnai turėjo atvykti per valandą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 10:52 PM, atnaujinta Nov 29, 2018, 11:29 PM

Šaltinių teigimu, signalas, ant kojų sukėlęs visą Vilniaus apskrities policiją, paskelbtas apie 20 val. Visi pareigūnai pagal mokymų signalą privalėjo per valandą atvykti į savo darbo vietą.

Pareigūnams, kurie gyvena toliau nuo savo darbovietės (pvz., kitame mieste, nei įsikūręs komisariatas), buvo leista vykti į artimiausią policijos komisariatą, prieš tai informavus savo tiesioginį viršininką. Tai negaliojo struktūrinių padalinių vadovams.

Gavę signalą, pareigūnai pradėjo masiškai rinktis į savo darbo vietas. Prieš pat 22 val. mokymai buvo baigti.

Mokymai į akis nekrito, kadangi gatvės nebuvo uždarinėjamos, viešumoje gausybės uniformuotų pareigūnų nesimatė.

Patys pareigūnai tvirtina, kad tokie mokymai yra reikalingi. Vienas paskutinių rimtų incidentų, kuomet pagal signalą ant kojų buvo keliama visa Vilniaus apskrities policija, įvyko 2015 m. lapkričio 19 d. Tąkart pavojaus signalas buvo paskelbtas, kai sulaikytasis Igoris Molotkovas, būdamas surakintas antrankiais, sugebėjo iš dviejų policininkų pagrobti automoatą „Kalašnikov“ ir su juo paspruko.

Po kelias valandas trukusios paieškos, kurioje dalyvavo itin gausios policijos pajėgos, I.Molotkovas buvo sučiuptas, netrukus rastas ir pagrobtas automatas.

Praėjus metams po I.Molotkovo istorijos, Vilniaus policija surengė masinius mokymus, kurių metu net 800 policininkų uždarė miestą ir tikrino automobilius. Tąkart pareigūnams pavyko sučiupti du beteisius vairuotojus ir vieną girtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.