Rotušės aikštėje įžiebta elegantiška eglutė, skirtingomis kalbomis skambėjo sveikinimai

Šeštadienio pavakarę vilniečiai ir miesto svečiai buvo kviesti įžiebti Eglutę Vilniaus senamiesčio širdyje – Rotušės aikštėje. Čia skambėjo įvairių Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje dalyvaujančių ambasadų atstovų sveikinimai jų gimtosiomis kalbomis. Tai jau yra tapę gražia renginio tradicija.

 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-12-01 17:15, atnaujinta 2018-12-01 18:35

Susirinkusiems į šventę smagius muzikinius pasirodymus dovanojo Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Color Jazz“ bei ekstravagantiška atlikėja Aldegunda. Šventinį renginį vedė Giedrius Masalskis. 

Šiais metais Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje užbūrė savo elegancija ir spindesiu.

Vilniaus kultūros centro rauge su švytinčiu ir įvairių gėrybių kupinu Kalėdų miesteliu prašmatni Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje vilniečius ir sostinės svečius vilios į šią magišką šventinę Vilniaus erdvę iki sausio 7 d.

Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje gruodžio 1 d. veiks nuo 17 val. iki 22 val.

Šurmuliavo labdaros mugė

Rotušėje visą pusdienį šurmuliavo ir gerumu dalinsis 16-oji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurioje skirtingų šalių ambasadų Lietuvoje atstovai pristatė savo šalių Kalėdų tradicijas, savo rankomis gamintus šventinius suvenyrus.

Rotušės aikštėje taip pat vyko gražia tradicija tapusi Tarptautinė kalėdinio maisto mugė, kurioje šiltais gėrimais ir savo šalių patiekalais šiais metais vaišino Ukrainos, Čekijos, Vokietijos, Sakartvelo, Indijos, Japonijos, Azerbaidžano, Airijos, Kinijos, Rusijos atstovai ir Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje atstovės. Šiais metais Vilniaus rotušės aikštėje buvo kepamas lietuviškas šakotis, Sakartvelo atstovai vaišino savo garsiuoju iš riešutų ir vynuogių sulčių gaminamu skanėstu churchkhela.

Nuo 2003 m. vykstančios Kalėdų labdaros mugės metu jau surinkta beveik 1 mln. Eurų. Šios mugės metu surinktos ir įvairių rėmėjų dovanotos lėšos, skiriamos įvairioms Lietuvos organizacijoms, kurios dirba vaikų, moterų ir ypač pagyvenusių žmonių labui, paremti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.