S. Skvernelis paskelbė gavęs valdžios nuvertimo planą: konservatorius sieja su Rusija

Premjeras Saulius Skvernelis tikina turįs konservatorių sukurptą valstiečių valdžios nuvertimo planą.

S.Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-12-06 15:06, atnaujinta 2018-12-06 20:44

„Noriu, kad ir jūs tą žinotumėte. (...) Mes turime schematiką, nuo ko tai prasidėjo. (...) Tai yra noras sukelti tokį chaosą, iš kitos pusės, galiu pasakyti – tai, kas yra daroma, yra nuoseklus planas – ne tie laimėjo (rinkimus. – ELTA)“, – Liberalų frakcijos posėdyje kalbėjo premjeras. Šiame plane, tikino Vyriausybės vadovas, yra deklaruotas nuoseklus esamos valstiečių valdžios nuvertimo siekis.

„Pagal tą vadinamąjį nutekintą planą ir schemą (...) jie (konservatoriai. – ELTA) tą (valdžios nuvertimą. – ELTA) nuosekliai vykdo“, – kalbėjo premjeras.

S.Skvernelis leido suprasti, kad sekmadienį organizuojamas žurnalisto Andriaus Tapino mitingas taip pat yra šio plano dalis. Mitingą, pasak premjero, organizuoja ne profsąjungos, bet pats politiku panoręs tapti žurnalistas A.Tapinas.

„Tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tą tikslą reikėtų ir įvardinti“, – pabrėžė S.Skvernelis.

Galiausiai premjeras tvirtino, kad reaguodamas į situaciją imsis atitinkamų priemonių, – ketinama sustiprinti visų valstybės objektų apsaugą.

„Valstybė tikrai sustiprins visų valstybės objektų apsaugą ir reikalaus griežtai laikytis numatytų atstumų“, – pabrėžė S.Skvernelis.

Sieja su Rusija

S.Skvernelis sako, kad dėl konservatorių slaptojo plano nuversti teisėtai išrinktą Lietuvos valdžią kreipsis į specialiąsias tarnybas. Pasak premjero, tarnybos turi ištirti, ar konservatoriai tokiais planais nevykdo Kremliaus slaptųjų tarnybų siekių.

„Taip, tikrai kyla tokių įtarimų. Kreipsimės į tarnybas, nes kas yra daroma mūsų kolegų, tikrai atrodo, kad yra Kremliaus politikos vykdymas, yra abejonių, ar tai sąsajų su Rusijos specialiomis tarnybomis. Manau, kad mūsų specialiosios tarnybos atsakys. Tokių prielaidų galima daryti“, – Seime Vyriausybės valandoje teigė premjeras.

Ketvirtadienį ministras pirmininkas kartu su finansų ministru Viliumi Šapoka atvyko į Liberalų sąjūdžio frakciją. Be aptariamo valstybės biudžeto bei mokytojų situacijos, frakcijos posėdyje S.Skvernelis užsiminė apie buvusį slaptą, bet Vyriausybės neva jau žinomą konservatorių planą nuversti teisėtai išrinktą valdžią.

A.Kubilius: premjeras yra didžiausias savo paties ir visų valstiečių priešas

Konservatorius Andrius Kubilius sako, kad premjero S.Skvernelio įtarimai dėl neva konservatorių slaptojo plano nuversti esamą valdžią yra absurdiški. Pasak A.Kubiliaus, gėda klausytis tokių Vyriausybės vadovo pareiškimų, nes juos girdi ir tarptautinė bendruomenė.

Konservatorius A.Kubilius tikino, kad tokio plano tikrai nėra.

„Tai yra visiškos nesąmonės ir gaila, kad Lietuvoje šiandien vadovauja premjeras, kuris gyvena kažkokių savo susikurtų, viešai platinamų gandų lauke. Užuot derėjęsis su streikuojančiais mokytojais, premjeras dabar užsiima visiškais niekais, kurie visiškai nedera su normalios valstybės premjeru. Panašiai buvo pradėjęs kliedėti ir Algirdas Butkevičius, kai sakė, kad prieš jį taip pat ruošiamas perversmas. (...) Visiškas absurdas, nueikite pas mokytojus ir paklauskime, ar jie yra konservatorių plano dalis“, – Eltai sakė A.Kubilius.

„Matyt, jam nervai nebelaiko. Aš manau, iš tikrųjų tiesiog gėda, kad tenka klausytis tokių premjero žodžių. Tarptautinė bendruomenė taip pat jau tokius dalykus pastebi“, – teigė A.Kubilius.

„Mano įsitikinimu, pats premjeras S.Skvernelis yra didžiausias savo paties ir visų valstiečių priešas. Savo veiksmais, savo neapgalvotomis pertvarkomis, buldozeriu stumiamomis reformomis kelia visą šitą krizę. Tai reikėtų manyti, kad pats S.Skvernelis yra mūsų plano sudėtinė dalis“, – sakė A.Kubilius.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo žinute, ką mano apie paviešintą neva slaptą planą prieš valstiečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.