Petro Gražulio grasinimai Arvydui Anušauskui: „Būčiau pareikalavęs jus išvesti iš salės“

Prezidento vyriausioji patarėja Rūta Kačkutė Seime pateikė Seimui prezidentės skubos tvarka siūlomas pataisas dėl pedagogų etatinio apmokėjimo. Anot jos, dėl to, kad šiam procesui nebuvo tinkamai pasiruošta, kilo sumaištis ir nukentėjo ne tik pedagogų bendruomenė, bet ir mokiniai bei tėvai.

 P.Gražulis grasino A.Anušauskui.
 P.Gražulis grasino A.Anušauskui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2018, 3:49 PM

Anot R.Kačkutės, pataisose numatoma, kad darbo grafiko sudarymo taisykles turėtų tvirtinti ne mokyklų direktoriai, o švietimo ir mokslo ministras, siūloma ugdymo planus tvirtinti ketveriems metams, o ne dviem, kaip yra dabar, pataisose taip pat numatyti ir tam tikri apmokėjimo pokyčiai bei mokytojų profesinio tobulėjimo galimybių reglamentavimas.

Seimo nariams kilo klausimų

Seimo narys Mantas Adomėnas prezidentės patarėjos klausė, ar nėra prasminga stabdyti etatinio apmokėjimo tvarkos veikimą, o tačiau, anot R. Kačkutės, mokytojai ir mokyklų vadovai nuėjo sunkų kelią, tad atšaukti sistemą nebūtų atsakinga, bet ją būtina tobulinti.

Konservatorius Mykolas Majauskas domėjosi, kiek didės mokytojo atlyginimas nuo 2019 sausio ir ir rugsėjo, tačiau konkretaus atsakymo skaičiais neišgirdo. „Nepasitenkinimas kilo dėl to, kad mokytojai liko neišgirsti. Prezidentės pataisos finansinių dalykų nesprendžia, bet padeda aiškiau ir detaliau taikyti etatinio apmokėjimo sistemą“, – kalbėjo prezidentės patarėja ir pridūrė, kad šalies vadovė ragino Vyriausybę spręsti lėšų klausimą.

Seimo narys Algirdas Sysas domėjosi, ar nesibaigus mokytojų streikui, prezidentė planuoja imtis dar kokių nors priemonių, bet išgirdo atsakymą, kad prezidentą daro tai, kas jos galioje, o kitus sprendimus turi priimti Seimas ir Vyriausybė.

Pateikimo stadijoje už minėtas balsavo 95, prieš –1 , susilaikė – 4 keturi (iš viso balsavo 100 Seimo narių). Kitas pataisų svarstymas gruodžio 13 dieną.

P. Gražulio emocijų protrūkis

Komplimentų prezidentei dėl vykusių pataisų ir kritikos konservatoriams pažėręs Petras Gražulis sulaukė Arvydo Anušausko atsako, jog būtų keista, jei P. Gražulis iš Seimo tribūnos neminėtų konservatorių.

„Petro žodžių apie konservatorius pasigedau prieš pietus. Pavėlavote keliomis valandomis, jūsų tikrai trūko“, – su lengva ironija kalbėjo A.Anušauskas.

Po tokių žodžių, politikas pratrūko emocingu monologu: „Jei būčiau buvęs iki pietų, būčiau pasinaudojęs Seimo statuto 21-uoju straipsniu ir būčiau pareikalavęs jus išvesti iš salės. Už keliamą destrukciją, tai džiaukitės, kad manęs nebuvo“, – šaukė P. Gražulis ir priminė, kad būtent konservatoriai turi prisiimti atsakomybę už šalyje keliamą destrukciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.