R. Karbauskis prabilo apie naujuosius ministrus: „Jie yra savo sričių profesionalai“

Profesionalus keis dar geresni profesionalai. Tai trečiadienį pareiškė valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis, paklaustas apie atleistų ministrų įpėdinius. Ir nors kandidatų pavardės dar yra laikomos paslaptyje, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas tvirtino, kad kandidatų pavardes jis jau žino.

Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. <br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. <br>D.Umbraso nuotr.
Karbauskis Ramūnas, LVŽS pirmininkas, žalieji, valstiečiai<br>M.Patašiaus nuotr.
Karbauskis Ramūnas, LVŽS pirmininkas, žalieji, valstiečiai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 1:58 PM, atnaujinta Dec 12, 2018, 2:16 PM

Ir jei bus patvirtinti jam žinomi kandidatai vadovauti Kultūros ir Švietimo ir mokslo ministerijoms, R.Karbauskio teigimu, kultūros ir švietimo bendruomenės bus labai patenkintos.

„Aš nepasakysiu to tol, kol nepasakys to premjeras, jis sprendžia, kas bus kandidatai. Aš galiu pasakyti vieną – aš šiandien žinau tuos kandidatus, ir prezidentei jie yra pristatyti. Aš tikiuosi, kad mes greitai išgirsime tas pavardes. Ir labai tikiuosi, kad visi kandidatai į ministrus, jei jie taps ministrais, bus labai teigiamai priimti bendruomenių – kultūros ir švietimo“, – pasakojo R.Karbauskis.

Valstiečių lyderis patvirtino, kad kandidatai yra savo sričių „profesionalai“.

„Visi asmenys, kuriuos aš žinau, jie savo pareigas gali vykdyti kaip stiprūs savo sričių profesionalai“, – sakė valstiečių lyderis.

Tiesa, apie naująjį kandidatą į aplinkos ministrus, kuris pakeis atleistą Kęstutį Navicką, valdantieji kol kas nekalba.

Premjeras ir prezidentė trečiadienį ryte buvo darbiniame susitikime. Ir nors komentarų apie susitikimą teikiama nėra, o turinys nekomentuojamas, realu, kad premjeras pristatė prezidentei kandidatus. Premjeras antradienį žadėjo, kad galimų ministrų pavardės bus pristatytos dar šią savaitę.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Ministras pirmininkas S.Skvernelis nusprendė keisti tris savo Vyriausybės ministrus: aplinkos ministrą Kęstutį Navicką, kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson ir švietimo ministrę Jurgitą Petrauskienę.

Sklinda kalbos, kad aplinkos ministro postas bus pasiūlytas valstiečių koalicijos partneriams Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovams, minimas ir galimas ministras – dabartinis frakcijos seniūnas Seime Andrius Palionis. Tačiau nuo tolimesnių komentarų abi pusės išsisuka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.