R. Karbauskis protestuojantiems mokytojams: „Reikia nusiteikti gyventi ministerijoje iki 2020 metų“

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavęs valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis patvirtinto, kad į kultūros ministro kėdę literatūrologą Mindaugą Kvietkauską pasiūlė būtent jis.

Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-12-18 08:16, atnaujinta 2018-12-18 12:32

„Tai buvo mano siūlymas premjerui ir manau, kad jis atitinka ministrui keliamus reikalavimus. Kadangi artimiausiu metu planuojama jį patvirtinti, tai rodo, kad jis atitinka ir prezidentės reikalavimus“, – kalbėjo jis.

R.Karbauskis teigė, kad kultūros ministrą siūlė todėl, kad yra Seimo kultūros komiteto pirmininkas, o kitų ministrų paskyrimas, anot jo, nėra jam artima sritis.

Apie tai, ar prezidentė pasirašys Seimo pateiktą biudžetą, R.Karbauskis sakė, kad net jei ir Dalia Grybauskaitė savo parašo po biudžeto projektu nepadėtų, Seimas jos veto atmestų – tam, anot jo, tikrai pakaktų parlamentarų balsų.

„Nepasirašymas reikštų politikavimą. Nesuprantu, ka reikštų veto biudžetui, – juk jį ruošia Vyriausybė, jis kelis kartus svarstomas Seime. Kaip suprantu, tai būtų pirmas atvejis, kai prezidentė biudžeto nepasirašo“, – aiškino jis.

R. Karbauskis teigė, kad pavyko sukaupti tam tikrą rezervą, o jau kelerius metus iš eilės stebimas stabilus ekonomikos augimas. 

Kalbėdamas apie Švietimo ir mokslo ministerijoje tebestreikuojančius mokytojus R.Karbauskis sakė: „Ta maža profsąjunga, kuri atstovauja keliems procentams (mokytojų. – Aut. past.), reikalavo to, ko neįmanoma padaryti. Biudžetas priimtas, atsiranda aiškumas, kad to negalima padaryti. Jei jau taip, tai ministerijoje reikėtų nusiteikti gyventi iki 2020 metų“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad dabar šios profesinės sąjungos reikalavimai „arčiau realybės“.

Anot R.Karbauskio, jau seniai buvo aišku, kad 300 milijonų eurų reikalavimas nėra įgyvendinimas.

„Kalbant apie mokytojų situaciją, daroma labai daug, nėra abejingumo ar arogancijos. Reikia kalbėti apie tai, kas iš tiesų įmanoma.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.