Vejamai Romo Zamolskio žmonai uždrausta atvykti į Lietuvą

Anuliuota viza, pusantrų metų uždrausta atvažiuoti į Lietuvą, prašymas dėl prieglobsčio atmestas – tokios naujienos per nepilnus du mėnesius pasiekė Kaune su vaikais įsikūrusią R.Zamolskio žmoną Svetlaną Zamolskienę (48 metų). 

 R.Zamolskis su Svetlana susipažino 2003 metais Jekaterinburgo miesto šventėje, tačiau susituokė tik atsidūręs kalėjime. <br> Asmeninio albumo nuotr. 
 R.Zamolskis su Svetlana susipažino 2003 metais Jekaterinburgo miesto šventėje, tačiau susituokė tik atsidūręs kalėjime. <br> Asmeninio albumo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2019, 6:03 PM, atnaujinta Jan 10, 2019, 6:06 PM

Trečiadienį Migracijos departamentas atėmė iš moters paskutinę viltį likti Lietuvoje. 

Jos prašymas prieglobsčiui buvo atmestas, todėl nori ar ne, S.Zamolskienė turės išvykti iš Lietuvos ir pusantrų metų šią valstybę galės pamiršti.

Pernai gruodį Migracijos departamentas uždraudė S.Zamolskienei į Lietuvą atvykti iki 2020 metų birželio 5 dienos.  

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai pernai lapkričio 27 dieną Lietuvos ambasada Rusijoje panaikino į Kauną iš Jekaterinburgo atsikrausčiusios moters Šengeno vizą. 

„Nebuvo pateiktas numatomo buvimo tikslo ir sąlygų pagrindai, jūs nepateikėte įrodymų, kad turite pakankamai pragyvenimo lėšų tiek numatomo būvimo laikotarpiui, tiek grįžimui į savo kilmės ar gyvenamosios vietos šalį, nepateikėte įrodymų, kad turite tinkamą ir galiojantį sveikatos draudimą kelionės metu“, - tris priežastis, kodėl S.Zamolskienei panaikinta viza nurodė ambasada. 

Nors moteriai buvo liepta iš Lietuvos išvykti per septynias dienas, S.Zamolskienė net nesiruošė vykdyti šio sprendimo.  

Ji vizos panaikinimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui ir pareiškė, kad išvykti iš Lietuvos negali dėl vaikų, nes šie yra Lietuvos piliečiai ir tai vienintelė pilietybė, kurią jie turi, nes Rusijos pilietybė jos pačios prašymu jiems buvo panaikinta.

Vėliau S.Zamolskienei buvo nurodyta Lietuvą palikti iki sausio 16 dienos, tačiau ji atsisakė vykdyti ir šį sprendimą. 

„Savanoriškai aš neišvažiuosiu, paduosiu vėl prašymą suteikti man prieglobstį“ -  pareiškė S.Zamolskienė, tačiau Migracijos departamentui dar kartą atsisakius suteikti jai prieglobstį turės išvažiuoti iš Lietuvos arba bus išsiųsta prievarta. 

S.Zamolskienė su vaikais į Kauną atsikraustė pernai rugsėjo pradžioje, tačiau šią kelionę pradėjo planuoti daug anksčiau, iškart po to, kai Jekaterinburgo kalėjime susituokė su pavojingiausiu Lietuvos nusikaltėliu vadinamu R.Zamolskiu. 

Prieš palikdama Rusiją, S.Zamolskienė Kaune, bendrabutyje įsigijo kambarį, užregistravo vaikus į vieną iš Kauno gimnazijų. 

„Sąskaitoje yra 5025 eurai, o vaikai mokykloje gauna nemokamą maitinimą“, - skunde teismui dėl vizos panaikinimo rašė S.Zamolskienė, o „Facebooke“ piktinosi, kad valstybė nesirūpina savo piliečiais, nes atsisakė skirti jos atžaloms vadinamuosius vaiko pnigus. 

„Man dirbti neleidžia, jau tris mėnesius su vaikais esame priversti veržtis diržus“, - piktinosi S.Zamolskienė. 

Tai nebuvo jos vieninteliai priekaištai Lietuvai gyvenant Kaune. 

Lapkritį, dar neapšilusi kojų svetimoje šalyje, ji stojo ginti bado akciją paskelbusių kalinių ir aktyviai prisijungė prie nuteistųjų artimųjų protesto akcijų vykusių prie Teisingumo ministerijos bei kartu su iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro žmona Ramute Daktariene dalino interviu Lietuvos žurnalistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.