Teismas nurodė nutraukti sutartis su viešųjų erdvių tvarkytojais

„VSA Vilnius“ ir Nyderlandų „Dolmans Landscaping Group“ konsorciumas nebeilgai tvarkys Lazdynų, Karoliniškių ir Pilaitės rajonų viešąsias erdves. Laiko liko tik iki balandžio. Po to sutartis su jais bus nutraukta.

Štai taip atrodo naujojo konsorciumo tvarkoma teritorija Lazdynų rajone.
Štai taip atrodo naujojo konsorciumo tvarkoma teritorija Lazdynų rajone.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 10:54 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 2:56 PM

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs koncerno „Icor“ grupės įmonės „Mano aplinka“ skundą, sausio 17 dieną nusprendė, kad Vilniaus savivaldybės sprendimas paskelbti „VSA Vilnių“ ir „Dolmans Landscaping Group“ konkurso laimėtoju ir pasirašyti sutartį yra neteisėtas, tačiau siekiant užtikrinti viešąsias paslaugas trejų metų sutartį nurodė nutraukti ne iš karto, o nuo šių metų balandžio pradžios.

Sostinės savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis įsitikinęs, kad savivaldybės sprendimai buvo teisėti, todėl apygardos teismo sprendimą ketinama skųsti Apeliaciniam teismui.

„Dolmans Landscaping Group“ ir „VSA Vilnius“ miesto tvarkymo paslaugas Lazdynuose, Karoliniškėse ir Pilaitėje pasiūlė atlikti už 5,246 mln. eurų, tuo metu antroji likusi „Mano aplinka“ – už 10,28 milijonų eurų.

„Mano aplinkos“ atstovai stebėjosi tokia neįprastai maža „VSA Vilniaus“ ir „Dolmans Landscaping Group“ kaina, nes už tokią sumą neįmanoma kokybiškai ir kvalifikuotai suteikti numatytų paslaugų.

Kad tai yra tiesa, paaiškėjo pasnigus. Kai kuriose konsorciumui priskirtose teritorijose šįmet nė karto nebuvo valomas sniegas.

Vilniaus apygardos teismas pažymėjo, kad konkurso metu nebuvo išsiaiškinta, ar „VSA Vilnius“ ir „Dolmans Landscaping Group“ yra kvalifikuotos ir pajėgios įvykdyti jo sąlygas.

Teismo taip pat neįtikino argumentai, kad mažą „VSA Vilnius“ ir „Dolmans Landscaping Group“ pasiūlymo kainą lėmė tai, kad ji apskaičiuota naudojantis Nyderlanduose įprastais standartais juos pritaikant Vilniaus miestui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.