Viktoras Pranckietis žiūri į savo padėjėją, o regi merę

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tapo savo padėjėjos, Kauno rajono mero posto siekiančios valstietės Jūratės Truncienės reklaminiu veidu. Bet ar tai nesikerta su įstatymais?

Susitikimuose su pakaunės gyventojais V.Pranckietį visada lydi J.Truncienė. <br>LVŽS ir J.Stacevičiaus nuotr. 
Susitikimuose su pakaunės gyventojais V.Pranckietį visada lydi J.Truncienė. <br>LVŽS ir J.Stacevičiaus nuotr. 
J.Truncienė taikosi į Kauno rajono mero postą.<br>LVŽS nuotr.
J.Truncienė taikosi į Kauno rajono mero postą.<br>LVŽS nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 7:43 AM, atnaujinta Jan 30, 2019, 2:00 PM

Susitikimuose su pakaunės gyventojais V.Pranckietį visada lydi jo padėjėja, buvusi Užliedžių seniūnė J.Truncienė.

Ji taip pat yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatė Kauno rajono mero rinkimuose.

Dažname susitikime Seimo pirmininkas primena, kokia šauni yra jo padėjėja, todėl galėtų būti ir merė.

2015 metais V.Pranckietis pats mėgino siekti Kauno rajono mero posto, bet nesėkmingai – surinko vos daugiau nei 6 proc. rinkėjų balsų.

Reikalai bus sutvarkyti

„Čia mano padėjėja J.Truncienė. Jeigu išrinksite, ji bus Kauno rajono merė“, – būtent taip V.Pranckietis pristatė moterį susitikime su Trečiojo amžiaus universiteto Kačerginės fakulteto studentais.

Apie 20 garbaus amžiaus studentų beveik dvi valandas klausėsi skaidrėmis iliustruoto politiko pasakojimo apie tai, kaip dabartinis Seimas rūpinasi žmonėmis.

„Jūrate, užsirašyk!“ – pasigirdus klausimams vis primindavo padėjėjai Seimo pirmininkas ir pridurdavo, kad jei tokia bus rinkėjų valia, J.Truncienė ir jos partijos kolegos reikalus sutvarkys.

Susitikime su Akademijos gyventojais, vykusiame Ugnės Karvelis gimnazijoje, V.Pranckietis pristatė kelis savo partijos bendražygius, siekiančius kandidatuoti savivaldos rinkimuose Kauno rajone.

Seimo pirmininkas ir čia pabrėžė, kokia rūpestinga, aktyvi, pilietiška yra jo padėjėja.

Šnairuoja į dabartinę valdžią

V.Pranckietis aiškino, jog rinkėjams reikėtų pasistengti, kad savivaldybės taryboje atsidurtų kuo daugiau kitų partijų atstovų.

Šiuo metu Kauno rajonui vadovauja socialdemokratai su meru Valerijumi Makūnu priešakyje.

„Aš nedažnai gerai kalbu apie Kauno rajono savivaldybę arba dažnai kalbu negerai“, – išrėžė parlamento vadovas, gyvenantis Kauno rajone, Ringauduose.

Beje, praėjusią savaitę V.Pranckietis pasikvietė Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorių Žydrūną Bartkų ir perdavė esą svarbios informacijos dėl galimų pažeidimų viešųjų pirkimų srityje Kauno rajone.

Jokios agitacijos neįžvelgė

J.Truncienė patvirtino nuolat dalyvaujanti Seimo vadovo susitikimuose su pakaunės gyventojais, bet tai daryti ją esą įpareigoja padėjėjos statusas. Ji taip pat teigė nemananti, jog V.Pranckietis užsiima agitacija.

Anot J.Truncienės, parlamento pirmininkas apie pokyčių būtinybę Kauno rajono savivaldybėje kalbėdavo ir anksčiau, ir dabar kalba.

Pats V.Pranckietis tvirtino nepažeidinėjantis Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo, kuriame nurodyta, kad valstybės pareigūnams, valstybės ir kitiems tarnautojams draudžiama naudotis tarnybine padėtimi – sudaryti kandidatui į merus išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas.

„Įstatymas nėra pažeidžiamas, nes kandidatė į Kauno rajono mero postą susitikimuose dalyvauja dirbdama tiesioginį savo darbą – eidama Seimo pirmininko padėjėjo pareigas“, – teigė V.Pranckietis.

Iš pirmų lūpų

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė:

„Reikėtų atskirai vertinti kiekvieną tokią situaciją – kokie buvo pareiškimų tikslai, kokias idėjas siekiama išplatinti. Tą patį galima pasakyti ir dėl politiko išreikštos nuomonės apie situaciją konkrečiame rajone – svarbu, kas ir kokiomis aplinkybėmis buvo pasakyta.

Bet kandidato į merus statusas netrukdo dirbti Seimo pirmininko padėjėju.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.