V. Tomaševskis: sistema jau paskyrė prezidentą

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) kol kas nepriėmė jokio sprendimo dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose. 

V. Tomaševskis: sistema jau paskyrė prezidentą.<br>T.Bauro nuotr.
V. Tomaševskis: sistema jau paskyrė prezidentą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas, LRT.lt

Jan 29, 2019, 1:09 PM

Partijos lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis savo ruožtu tvirtino manantis, kad esą dėl prezidento jau yra nuspręsta – antrame ture greičiausiai susirungs ekonomistas Gitanas Nausėda ir konservatorių remiama kandidatė Ingrida Šimonytė.

„Žinote, kaip liaudyje kalbama apie prezidento rinkimus? Kad sistema jau paskyrė prezidentą ir geriausia būtų, kad antrame rate sistema neturėtų problemų – kad dalyvautų G. Nausėda su I. Šimonyte. Tada jie normaliai pailsės. Kas belaimėtų, tai būtų jų žmogus. Taip kalbama liaudyje. Aš manau, liaudis turi daug išminties ir yra tame tam tikros tiesos.

Aišku, dabar nusprendė rinkimuose dalyvauti premjeras S. Skvernelis, tai jau sunkiau bus“, – antradienį spaudos konferencijos metu Seime kalbėjo V. Tomaševskis, paklaustas, kokios pozicijos LLRA-KŠS laikysis per prezidento rinkimus.

LLRA-KŠS lyderis, kuris anksčiau buvo užsiminęs apie tai, kad svarstytų kandidatuoti į prezidentus, antradienį teigė, kad partija dėl šalies vadovo rinkimų kol kas jokio sprendimo nepriėmė.

„Mūsų sprendimo dėl prezidento rinkimų dar nėra“, – teigė V. Tomaševskis.

Savo ruožtu LLRA-KŠS lyderis kritikavo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“, vykdančio apklausas apie partijų, kandidatų į prezidentus populiarumą, ir jo vadovo, sociologo Vlado Gaidžio veiklą.

„Jis yra pagrindinis komentatorius. Ką sistema pasakys, tokias apklausas jis ir rodo“, – apie V. Gaidį kalbėjo V. Tomaševskis.

Jis stebėjosi, kad LLRA-KŠS atstovai nėra įtraukiami į „Vilmorus“ apklausas arba, jei ir įtraukiami, partijos reitingas paprastai matuojamas keliais procentais, nors rinkimuose LLRA-KŠS surenka daugiau.

„Greičiausiai sistema bijo mūsų atstovų“, – komentavo V. Tomaševskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?