E. Misiūnas neatsistebi Migracijos departamentu: Indijos pilietė pateko į absurdišką situaciją

Apie migracijos iššūkius „Žinių radijo“ laidoje kalbėjęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigė, kad Lietuva ir atsakingos institucijos yra pasiruošusius priimti visus į šalį grįžtančius tautiečius, o štai mūsų šalyje studijuojantys ar dirbantys užsieniečiai kartais atsiduria gana absurdiškose situacijose.

E. Misiūnas prabilo apie Migracijos departamento klaidas.<br>T.Bauro nuotr.
E. Misiūnas prabilo apie Migracijos departamento klaidas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 11:47 AM, atnaujinta Jan 31, 2019, 12:08 PM

Ministras pateikė ir vieną iškalbingą pavyzdį: „Prieš kelias dienas mane pasiekė tokia žinia, kad Migracijos departamento pareigūnai prie metus Indijos pilietei, atvykusiai mokytis, išdavė leidimą gyventi Lietuvoje, bet dokumentuose buvo nurodytas tik vienas vardas. Metus mergina mokėsi Lietuvoje ir kai atėjo laikas pratęsti leidimą gyventi šalyje, ji išgirdo, kad jis nebus pratęstas, nes dokumente tik vienas vardas“, – pasakojo jis.

E. Misiūnas neslėpė nuostabos: „Šitų dalykų aš nesuprantu... Turi būti pozicija – arba duodame, arba ne, o dabar praėjo metai, žmogus mokosi, nori tęsti... Negaliu susitaikyti su tokiu biurokratiniu požiūriu, man sunku susitaikyti“.

Ministras pabrėžė, kad jei įstatyme numatoma, kad su vienu vardu Lietuvoje žmogus gyventi negali, tai jam ir leidimo negalima išduoti: „Buvo galima, praėjo metai, o dabar staiga tapo negalima. Šią situaciją aiškinamės ir analizuojame“, – kalbėjo jis.

Ministras patikino, kad aktyviai dirbama siekiant „protingai palengvinti“ asmenų ištrečiųjų šalių atvykimą į Lietuvą darbo tikslais. „Tam tikros procedūros numatytos ir Užsieniečių teisinės padėties įstatyme, vykdome migracijos pertvarką“, – aiškino jis ir pridūrė, kad šiai pertvarkai pasibaigus, sistema turėtų veikti efektyviau ir kokybiškiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.