Paviešinus kraupius vaizdus iš Panevėžio r. mokyklos – mįslė dėl mušeikos

Prieš pusmetį vienoje iš mokyklų moksleivis daužė kitą paauglį, kiti mokiniai tai nufilmavo telefonu. Dabar šis muštynių įrašas paviešintas internete.

 Vaizdai iš mokyklos sukėlė didelį skandalą.<br> lrytas.lt montažas.
 Vaizdai iš mokyklos sukėlė didelį skandalą.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

panskliautas.lt

2019-01-31 09:30

Kumščiu daužė galvą

Vienos Panevėžio krašto mokyklos pedagogams ir moksleiviams teko prisiminti maždaug prieš pusmetį įvykusias muštynes. Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip paauglys be gailesčio daužo kitą mokinį.

Telefonu nufilmuota, kaip moksleivis koridoriuje pasiveja kitą paauglį ir iš nugaros trenkia kumščiu jam į galvą. Užpultasis dar bando sprukti, bet pirmasis čia pat už kelių žingsnių vėl jį pasiveja ir toliau daužo.

Ant grindų suklupęs ir nugara į sieną atsirėmęs nelaimėlis galvą užsidengia rankomis. Taip jis bando apsisaugoti nuo vieno paskui kitą pasipilančių smūgių.

Muštynes stebi kiti mokiniai. Netrukus smalsuolių prisirenka daug. Net pašaliniam žmogui vaizdo įrašą sunku žiūrėti, bet niekas iš moksleivių nebando sudrausminti mušeikos.

Nueidamas tolyn, rankas kilnojęs paauglys kažką negarsiai pasako aukai.

Vaikai stoja už skriaudiką

Vaizdo įrašu socialiniame tinklalapyje pasidalijęs vyriškis rašė, kad toks sadizmas mokykloje esą vyksta kiekvieną dieną, o policija ir vaikų teisių apsaugos specialistai tai toleruojantys.

Bet korespondentams nuvykus į mokyklą, nė vienas iš kalbintų moksleivių neužstojo nelaimėlio. Kone visi vienu žodžiu tvirtino, kad įraše nuskriaustas paauglys pats muša mažesnius vaikus.

Tą patį tvirtino pedagogai ir mokyklos socialiniai darbuotojai. Šios muštynės mokykloje vyko praėjusių mokslų metų pabaigoje.

Auka – pats mušeika?

Mokyklos vadovas teigė, kad nukentėjėlis prieš tai pats nuskriaudė kone perpus už save jaunesnį mokinį.

„Kieme prie treniruoklių jis spyrė mažesniam vaikui į pilvą. Už šono susiėmusį ir dejuojantį vaiką pamatė kitas mokinys ir paklausė, kas nutiko. Išgirdęs, kas jį sumušė, paauglys nutarė pamokyti skriaudiką“, – sakė mokyklos socialinė darbuotoja.

Bet pedagogai užtikrino, kad jie tikrai nepasisakantys už smurtą. Vykęs rimtas pokalbis ir su vaizdo įraše kumščius į darbą paleidusiu paaugliu.

Šiaip pastarajam nesą ko daugiau prikišti – jis neblogai mokosi, sutaria su kitais mokiniais.

Į konfliktą įsikišo policija

Mokyklos vadovas sakė, kad prieš pusmetį aiškinantis įvykio aplinkybes buvo iškviesti klasės auklėtojai, mokytojai, paauglių tėvai. Tarp abiejų šeimų kilo dar kitas nesutarimas, todėl į įvykį įsikišo policija.

Netrukus byla buvo nutraukta, nes abi pusės nebeturėjo pretenzijų viena kitai. Mokiniai toliau mokosi toje pačioje mokykloje.

Mokyklos vadovas tvirtino, kad su įraše daužomu paaugliu pedagogai ne kartą yra kalbėję, mokę jį sutarti su kitais vaikais, nesimušti, bet niekas negelbėja.

Paaugliui buvo skirta ir psichologo konsultacija, bet šis pas specialistą nesilankė.

Šeimą stebi socialiniai darbuotojai.

Mokytojai mano, kad įrašas apie mušamą paauglį internete būtent dabar atsirado neatsitiktinai. Šiomis dienomis bus svarstomas primuštojo moksleivio elgesys.

„Todėl ir buvo siekiama apjuodinti mokyklą“, – kalbėjo pedagogai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.