Po naujausių reitingų – sociologo žinutė: „Svarbiausias momentas yra dėl S. Skvernelio“

Prezidento posto siekiantis premjeras Saulius Skvernelis turėtų sunerimti ne tik dėl vangiai elektroninėje erdvėje renkamų rinkėjų parašų, bet ir dėl naujausių reitingų.

S.Skvernelio reitingas aptirpo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
S.Skvernelio reitingas aptirpo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Politinių partijų reitingų kovą šį mėnesį laimėjo konservatoriai. <br> T.Bauro nuotr.
 Politinių partijų reitingų kovą šį mėnesį laimėjo konservatoriai. <br> T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda ir toliau išlieka prezidento rinkimų reitingų lyderiu. <br>D.Umbraso nuotr.
Gitanas Nausėda ir toliau išlieka prezidento rinkimų reitingų lyderiu. <br>D.Umbraso nuotr.
Politinių partijų reitingų kovą šį mėnesį laimėjo konservatoriai. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Politinių partijų reitingų kovą šį mėnesį laimėjo konservatoriai. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidento posto siekiančios Ingridos Šimonytės reitingas vėl paaugo ir ženkliai aplenkė premjero.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidento posto siekiančios Ingridos Šimonytės reitingas vėl paaugo ir ženkliai aplenkė premjero.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 7:56 AM, atnaujinta Feb 23, 2019, 7:57 AM

„Lietuvos ryto“ užsakymu Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimo centro „Vilmorus“ reitingai parodė, kad S.Skvernelis prezidento posto siekiančių politikų sąraše rikiuojasi trečias – lentelės lyderio Gitano Nausėdos reitingas dar labiau ūgtelėjo, kaip ir antroje vietoje likusios ir premjerą aplenkusios I.Šimonytės.

Naujausią reitingų dėlionę naujienų portalui lrytas.lt komentavo „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.

„Pirmiausia užfiksuosime Gitaną Nausėdą, jis yra pirmas, jau ilgą laiką. Ir tai rodo skirtingos apklausos. Aš pats galvojau, kad naujai pasiskelbę asmenys kažkaip jį aplenks, bet to nepadarė. Nuo praeitų metų gegužės G.Nausėdos rezultatas buvo faktiškai tas pats.

Penki tyrimai buvo, jis buvo surinkęs apie 22-23 procentus, šiuo metu – apie 27, jo reitingas išaugo. Ne tik jo išaugo, bet ir Ingridos Šimonytės“, – prezidento posto siekti norinčių politikų reitingus komentavo „Vilmorus“ vadovas.

Jis sakė, kad I.Šimonytės reitingas paaugo nuo praėjusio mėnesio, bet labai panašus į tą, koks buvo užfiksuotas gruodžio mėnesį.

„S.Skvernelio faktiškai toks pat rezultatas, jis yra trečias reitingų lentelėje. Vieną mėnesį vienaip būna, kitą kitaip. Čia turbūt priklauso nuo kandidatų pastangų“, – sakė V.Gaidys. Jo teigimu, kol kas nepanašu, kad su reitingų lyderių trejetuku kas nors galėtų konkuruoti.

Auga pasitikėjimas D.Grybauskaite, menksta – S.Skverneliu

Staigmeną pateikė ne tik prezidento posto siekiančių asmenų reitingų lentelė. Bet ir politikų vertinimas. Pasitikėjimas dabartine šalies vadove Dalia Grybauskaite kiek išaugo, o premjeru – nukrito. Anot V.Gaidžio, tai ne itin džiugios žinios premjerui.

„Svarbiausias momentas yra dėl S.Skvernelio. Svarbiausia, kad neigiamų nuomonių apie jį yra daugiau nei teigiamų. Prezidentas turėtų būti remiamas įvairių jėgų, pavyzdžiui, kaip D.Grybauskaitė.

Ji pati išreikšdavo nepasitenkinimą viena ar kita partija, bet elektoratas ją vis vien teigiamai vertina, reitingas jos ir toliau kyla“, – sakė V.Gaidys, primindamas ir svarbų momentą – 11 procentinių punktų sumažėjusį pasitikėjimą ja po tulpių pašto skandalo praėjusių metų gegužės mėnesį.

„To pasitikėjimo lygmens, kuris buvo prieš tą skandalą, D.Grybauskaitė iki šiol nepasiekė. Per vieną dieną galima prarasti tuos 11 punktų, o per metus bando pasiekti tą patį. Akivaizdžiai ji yra pirma“, – teigė V.Gaidys.

„O S.Skvernelio rezultatas yra žemiausias per mūsų matavimo istoriją. Premjerui -prastos žinios“, – teigė „Vilmorus“ vadovas.

Valstiečių ir konservatorių kova

Jau ilgą laiką partijų reitingų lentelėje grumiasi valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir opozicinė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai. Naujausi duomenys rodo, kad konservatoriai vėl aplenkė valstiečius.

„Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai šiuo metu ir vėl pirma. Praėjusiais metais didžiąją laiko dalį irgi jie buvo pirmi, buvo gal du taškai, kai jie buvo žemiau už valstiečius. Tos partijos, jos yra gana arti, paklaidos didelės, žmonių nedaug, kurie pasirenka partijas“, – kalbėjo V.Gaidys, pridurdamas, kad gana panašus konservatorių reitingas buvo ir pernai – negalima sakyti, kad parama ženkliai auga. O ir parama valstiečiams gana stabili.

„Šių dviejų partijų kontekste visos kitos partijos žemėja. „Tvarkos ir teisingumo“ reitingas mažėja ketvirtą mėnesį iš eilės, Darbo partijos – jau trečią, mažėja ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos reitingai. Panašu, kad kitos partijos išgyvena kažkokią krizę – organizacinę ar ideologinę. Matyt, pasyviai laukia rinkimų“, – reitingų lentelę komentavo V.Gaidys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.