Mirė žymus Lietuvos žydų bendruomenės narys, išsigelbėjęs iš geto, Tobijas Jaafetas

Skaudi žinia Lietuvos žydų bendruomenei – netekome Buvusių getų ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos pirmininko Tobijo Jaafeto (1930–2019). Karo vaikas, Vilniaus žydas Tobijas Jaafetas dažnai sakydavo, kad liko gyventi, nes jo gyvybę gelbėjo Pasaulio teisuoliai, praneša Lietuvos žydų bendruomenė.

Mirė žymus Lietuvos žydų bendruomenės narys, išsigelbėjęs iš geto, Tobijas Jaafetas.
Mirė žymus Lietuvos žydų bendruomenės narys, išsigelbėjęs iš geto, Tobijas Jaafetas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 9:19 AM, atnaujinta Mar 5, 2019, 3:47 PM

Buvusių geto ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos pirmininkas Tobijas Jaafetas rugsėjo 23 dieną buvo kviečiamas į Vilniaus Rūdninkų aikštę, kur popiežius Pranciškus tyliai meldėsi prie paminklo Vilniaus geto aukoms atminti.

Interviu su T.Jaafetu galite skaityti čia: Iš geto išsigelbėjęs vilnietis iki šiol tiki tik vienu dalyku.

Užuojautą pareiškė ir premjeras

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pareiškė užuojautą dėl žymaus Lietuvos žydų bendruomenės nario Tobijo Jaafeto mirties. „Netekome ilgamečio Buvusių getų ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos pirmininko Tobijo Jaafeto.

Tai labai skaudi žinia ne tik Lietuvos žydų bendruomenei, bet ir visiems, kurie saugo ir puoselėja pamatines vertybes. Per stebuklą išgyvenęs Holokaustą, jo metu netekęs motinos ir beveik visų giminaičių, Tobijas Jafetas visada išliko kupinas tikėjimo žmogiškumu, skleidė tolerancijos ir išminties šviesą.

Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, draugams ir bendraminčiams- visiems, kuriems teko garbė bendrauti su šia iškilia asmenybe“, – sakoma premjero užuojautoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.