Kaune pradėtas tyrimas dėl bandymo papirkti Darbo inspekcijos pareigūną

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl bandymo papirkti Valstybinės darbo inspekcijos tarnautoją, trečiadienį pranešė STT.

Anot pranešusiojo, 1000 eurų kyšį pasiūlė ir davė vienos statybos darbus vykdančios įmonės vadovas, kuris norėjo išvengti administracinių nusižengimų tyrimo procedūrų sau ir savo įmonei.<br>P.Mantauto nuotr.
Anot pranešusiojo, 1000 eurų kyšį pasiūlė ir davė vienos statybos darbus vykdančios įmonės vadovas, kuris norėjo išvengti administracinių nusižengimų tyrimo procedūrų sau ir savo įmonei.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 5:09 PM, atnaujinta Mar 6, 2019, 5:10 PM

Apie bandymą papirkti pranešė pats valstybės tarnautojas. Nuo sausio pirmos dienos, įsigaliojus Korupcijos prevencijos įstatymo pataisoms, valstybės tarnautojams privaloma pranešti apie korupcinio pobūdžio nusikaltamas veikas, todėl šis pranešimas – pirmas iš valstybės tarnautojo STT gautas pranešimas, kurio pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Anot pranešusiojo, 1000 eurų kyšį pasiūlė ir davė vienos statybos darbus vykdančios įmonės vadovas, kuris norėjo išvengti administracinių nusižengimų tyrimo procedūrų sau ir savo įmonei.

„Šis atvejis – tai pilietiškai aktyvaus ir nepakantaus korupcijai valstybės tarnautojo pavyzdys. Tik būdami proaktyvūs ir netoleruodami korupcijos, galime sumažinti korupcijos lygį šalyje. Tikimės, kad tokių pranešimų ateityje tik daugės“, – STT pranešime cituojamas tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus.

Baudžiamajame kodekse už papirkimą asmuo gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo apie jam žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką privalo pranešti STT, prokuratūrai arba kitai ikiteisminio tyrimo įstaigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.