Vytautas Bruveris. Rusai – ne lietuviai, ginasi geriau

Jei nesugebame duoti rimto atkirčio Maskvai, ji parodys mums, kaip tai reikia daryti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-08 09:12

Valdžia ir Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) neseniai gėdingai atsitraukė visu frontu, kuriame ilgai virė aistros dėl užmačių užmauti žiniasklaidai patikimą apynasrį.

Naujai iškeptas LRTK vadovas M.Martišius buvo sukurpęs įstatymo projektą, kuris numatė sutramdyti žiniasklaidos priemones, jei jos imtų skleisti „nepasitikėjimą“ ir „nepasitenkinimą“ Lietuvos valdžios institucijomis ir valstybe. Buvo prirašyta ir kitokių nesąmonių, bet šios – svarbiausios.

Kaip informacinio karo su Rusija ekspertas pagarsėjęs M.Martišius ir už jo stovintys uniformuoti kiti „ekspertai“ nuolat trimituoja, kad toks „nepasitenkinimas“ ir „nepasitikėjimas“ – viena pagrindinių Maskvos „hibridinės agresijos“ priemonių.

Visai žiniasklaidai sukilus ir priminus, kad kritikuodama valdžią ji Maskvai taip dirba kiekvieną dieną, visi šie ekspertai ir juos iš pradžių rėmęs pats valstiečių vadas R.Karbauskis vis dėlto atsitraukė.

Užtat Kremlius nesnaudžia. Štai vakar, kai Rusijoje buvo minimos eilinės jos didžiausio tirono J.Stalino mirties metinės, Valstybės Dūmoje priimtas įstatymas, dėl kurio ir tam tironui nebūtų gėda.

Tenykščiai antpečiuoti ir neantpečiuoti informacinių frontų kariai, ne mažiau nei jų kolegos iš Lietuvos susirūpinę valstybės saugumu, irgi nusprendė, kad reikia bausti visus tuos, kurie „rodo nepagarbą“ valstybei ir valdžios institucijoms. Už tai – solidžios baudos arba net belangė.

Negana to, Rusijos valdžiai ir teisėsaugai atrišamos rankos spręsti, kas yra „netikros naujienos“, už kurių platinimą gali tuojau pat uždaryti ką norėjus.

Žodžiu, mūsų informacinio karo ekspertams būtų galima patarti kuo atsargiau prisiminti apynasrius. Kaip matyti, tai tik įkvepia priešą daryti tą patį. Ir jis tai daro sėkmingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.