Arvydas Lekavičius. Gelbėja ne tik giminės, bet ir partijos

Kai už nugaros turi tvirtą ramstį, gali ir kumščiais pamosikuoti, ir kauštelėjęs prie vairo sėsti.

Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 10:28 AM

Gailestingi teismai tokias nuodėmes leidžia nesunkiai išpirkti. Svarbu rasti tinkamą auklę.

Antai prokurorasTauragės E.Builisovas prisisiurbė kavos su brendžiu, po to sėdo prie „Peugeot“ vairo. Bet vairuotojas, kurio kraujyje rasta daugiau nei 2 promilės alkoholio, labai gailėjosi, todėl baudžiamosios atsakomybės išvengė – teismas metams jį perdavė prižiūrėti žmonai.

Dar lengviau atsipirko 81-erių palangiškė, išgarsėjusi kaip galbūt vyriausia šalyje neblaivi įkliuvusi vairuotoja. Jos net automobilis nebuvo konfiskuotas, o pati senjorė atiduota globoti anūkui.

Duktė turės prižiūrėti, ar tinkamai elgiasi buvusi Panevėžio teisėja G.Kazilionienė. Iki paryčių šventusi gimtadienį ji irgi nutarė pasivažinėti, tačiau sustabdyta pripūtė 1,85 promilės.

Teisėja neteko darbo, bet atsipirko 4 tūkst. eurų bauda, nes surado laiduotoją.

O jei už jus laiduoti nenori nei giminaičiai, nei artimieji, gali padėti partijos kolegos. Antai į Pakruojo rajono tarybą darsyk kandidatuoti mėginęs A.Vasiliauskas taip smogė savo gyvenimo draugei, kad ji pasiskundė policijai.

Tačiau vyras atsipirko nesunkiai – nukentėjusioji jam atleido, o tarybos narys teismo buvo atiduotas konservatorės E.Kižienės, kuri nusprendė užstoti mušeiką, atsakomybei.

Bet partijos kolegė A.Vasiliauską, matyt, globojo atsainiai, nes šiomis dienomis jis buvo sulaikytas prie vairo stipriai įkaušęs.

Gal labiau pasiseks laiduotojui Lentvario gimnazijos direktoriui J.Kietavičiui, kuris ėmėsi globoti su konservatorių sąrašu į Trakų tarybą patekusį D.Mechovskį? Šiam už šaudymą kaimynų valdose grėsė teistumas.

Tokie laidavimai gali tapti gelbėjimosi ratu partijoms, kurios skundžiasi retomis narių gretomis ir menka gyventojų parama. Tereikia partijai garsiai paskelbti, kad ji visuomet pasiryžusi mūru stoti už nuodėmingą bendražygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.