E. Gentvilas prabilo apie galimą susitarimą dėl to, ko dvejus metus trūko opozicijai

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas Žinių radijo laidoje „Opozicija“ sakė, kad šią savaitę prasidėjusi Seimo pavasario sesija bus susijusi su rinkimais ir to išvengti nepavyks. Jis taip pat prabilo ir apie galimybę, kad po daugiau, nei 2 metų Seimo darbo, opozicija gali pagaliau susitarti dėl opozicijos lyderio.

Eugenijus Gentvilas tikina, kad prasidėjo derybos dėl opozicijos lyderio. <br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas tikina, kad prasidėjo derybos dėl opozicijos lyderio. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 8:37 AM, atnaujinta Mar 15, 2019, 8:39 AM

„Ji bus rimta, bet bus papuošta blizgučiais, kurie bus susiję su rinkimais. Bus vienmandatininkų, kurie pasitrauks iš Seimo, kad ir Vitalijus Gailius jau laimėjęs pirmame ture, taps Joniškio rajono meru, bus ir dar daugiau. Ir Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja apie 30 Seimo narių. Bus tie rinkiminiai atspalviai“, – Žinių radijo eteryje sakė E.Gentvilas.

Jis sakė, kad visgi, esminis pavasario sesijos akcentas bus valdančiųjų bendravimas su opozicija.

„Analizuojant Seimo sesijos darbų programą, man dabar nėra itin svarbu, ką svarstysime, kaip svarstysime yra esmė. Ar bus tęsiama valdančiųjų pozicija, kad surinkome vieno, dviejų balsų persvara rezultatą, bet nesiklauso, ką sako opozicija, ekspertai ir visuomenė. Gal kartais įsiklausyti reikia, ne tiek svarbu, ką svarstysime, bet svarbu, ar girdėsime vienas kitą“, – Seimo darbo principus komentavo E.Gentvilas.

Jis prabilo ir apie galimybę opozicijai, po praėjusios daugiau nei pusės Seimo kadencijos, išsirinkti opozicijos lyderį. Jo teigimu, jam labiau patiktų, jei opozicijos lyderiu toliau būtų Andrius Kubilius.

„Man opozicijos lyderio standartas yra A.Kubilius, man jis patiko, jis juo buvo praeitoje Seimo kadencijoje. Jis vis dar yra parlamente, bet tai nėra mūsų sprendimas“, – kalbėjo liberalų partijos pirmininkas.

Didžiausia opozicijoje dirbanti frakcija yra Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, jie opozicijos lyderiu paskelbti norėtų partijos pirmininką Gabrielių Landsbergį.

„Su visa pagarba G.Landsbergiui, tai yra kitokio veikimo politikas, nei A.Kubilius. Tačiau konservatorių sprendimas yra opozicijos lyderiu turėti G.Landsbergį. Aš esu pasiryžęs tai palaikyti“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Kaip vieną iš priežasčių, kodėl opozicijos lyderio paieškos buvo tokios ilgos, jis įvardijo opozicijoje dirbusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ niuansus.

„Juk tik praėjusioje Seimo sesijoje iš opozicijos iškrito „Tvarka ir teisingumas“. Labai sudėtinga buvo, dar su tuo metu Rolando Pakso partija konstruoti bendrą poziciją. Dabar jie nuėjo paremti valdančiųjų, ir opozicijoje liko liberalai, konservatoriai ir socialdemokratai. Susitarti iš karto tampa lengviau“, – kalbėjo E.Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.