Į upę įkritusią moterį nuo siaubingos lemties išgelbėjo kunigas – nieko nelaukęs šoko į vandenį

Į šaltą Šventosios upės vandenį įkritusios pusamžės anykštėnės greičiausiai laukė liūdna lemtis, tačiau ją išgelbėjo atsitiktinai pro šalį ėjęs kunigas. Įpuolęs į upę dvasininkas ištraukė nelaimėlę.

 Asociatyvi nuotr.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2019, 10:01 PM

Už išgelbėtą gyvybę pusamžė anykštėnė turi dėkoti Anykščių Šv.Apaštalo evangelisto Mato parapijos kunigui 38-erių Mindaugui Šakiniui.

Iki šiol dvasininkas nežino, ar į upę moteris įkrito netyčia, tačiau džiaugėsi, kad atsidūrė tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje.

Lemtingąjį rytą išėjęs pavedžioti šuns M.Šakinis pasuko prie Šventosios upės.

Čia jis dažnai mėgsta vaikštinėti su savo augintiniu.

Kaip ir kada moteris atsidūrė upėje, dvasininkas nematė, tik išgirdo kitame krante buvusio vyriškio šauksmą, kad kažkas įkrito į vandenį.

Tuomet jis pamatė upės tėkmės nešamą žmogų kūną. Srovė jį nunešė gerokai žemyn. Kadangi upė ten kiek nusekusi, netrukus žmogus atsidūrė seklumoje. Tekinomis M.Šakinis pasileido prie nelaimėlio. Tuomet jis pamatė, kad ten moteris.

Įšokęs į vandenį M.Šakinis sugriebė gyvybės ženklų nerodančią nelaimėlę ir ištraukė į krantą. Beveik vienu metu atskubėjo iškviesti ugniagesiai bei medikai ir pakrantėje vykusią dramą matę du žiūrovai.

Kol atskubėjo greitoji pagalba, nelaimėlė po truputi ėmė atsigauti. Ji blaškėsi, tačiau sunku buvo suprasti jos žodžius.

M.Šakinis džiaugėsi, kad moteris buvo išgelbėta. Iki šiol jam nieko panašaus nebuvo nutikę.

Policija dar aiškinasi, ar tai buvo nelaimingas atsitikimas.

Policininkai nelaimėlės blaivumo nenustatinėjo. Ji buvo smarkiai sušalusi, tačiau nesusižeidusi. Moterį medikai išvežė į ligoninę, paguldė intensyviosios terapijos palatoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.