Vytautas Bruveris. Ar prezidentei įtiks vienišas vyras?

Sėdi viename poste, per rinkimus sieki kito, tačiau pataikai į trečią. Tada to atsisakai, kad liktum pirmame, kuriame sėdėjai, bet tave bando iškomandiruoti į ketvirtą – tiesa, matyt, tik dėl juoko. Taigi greičiausiai vis dėlto liksi ten, kur sėdėjai.

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2019, 7:27 AM, atnaujinta Mar 21, 2019, 8:33 AM

Tokia beprotiška skuba pro daugelį stotelių lekia Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko valstiečio Kęstučio Mažeikos traukinys.

Pabuvęs dvejus metus Seime politikas sumanė, kad išmušė valanda eiti gelbėti gimtosios Marijampolės.

Tačiau kovoje dėl mero kėdės K.Mažeikai nepasisekė, kaip, beje, ir daugeliui valstiečių kitose Lietuvos vietovėse. Vienintelis trofėjus, kurį nuskynė gimtinėje, – savivaldybės tarybos nario mandatas.

Žinoma, vienoje rankoje pasvėrus šį mandatą, o kitoje – svarbaus Seimo nario, taip pat palyginus jų skleidžiamą šilumą, nereikėjo nė dviejų dienų apsispręsti.

K.Mažeika paskelbė, jog vis dėlto lieka Seime.

Ir tą pačią dieną, iškart po šio apsisprendimo, paaiškėjo, kad premjeras Saulius Skvernelis valstietį ketina siūlyti prezidentei Daliai Grybauskaitei kandidatu į aplinkos ministro krėslą, kuris jau keletą mėnesių tuščias.

Kas čia darosi? Kodėl premjeras, savo prezidento rinkimų kampaniją papuošęs net trimis žaviomis moterimis, o prieš K.Mažeiką šalies vadovei teikęs jaunos „socialdarbietės“ kandidatūrą, dabar siūlo vienišą pojaunį vyrą?

Juk S.Skvernelis nuolat sulaukia kritikos, kad tarp ministrų nėra nė vienos moters – kaip kokiame musulmoniškame pasaulio užkampyje. Negana to, dabar į Vyriausybę mėgina įbrukti asmenį, kurį ką tik išbrokavo Marijampolės rinkėjai.

Ar tik nebus taip, kad premjeras tiesiog pokštauja ir teikia tik tam, kad prezidentė vėl atmestų. Tada bus dar viena proga įgnybti išrankiajai D.Grybauskaitei, su kuria S.Skvernelis ir taip gyvena tarsi katė su šunimi.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.