Arūnas Dumalakas. Gal ir neblogai, jei žvelgi tik po kojomis, o ne į dangų

Perkūnkiemio gyventojo paklausus, kodėl jis balsavo už R.Šimašių, nesulauktume aiškaus atsakymo. Na, pažadėjo vaikų darželį, tačiau taip ir liko automobilių prikimštos gatvės, aplink vien purvynai ir duobės.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2019, 7:00 AM

Trumpai tariant, niūrus rajonas, kur mero kalbos apie gerėjančią gyvenimo kokybę atrodo vien svaičiojimai.

Režisierius O.Koršunovas, po rinkimų R.Šimašių pavadinęs šventai besišypsančiu Tartiufu, taip pat netrukus pripažino, kad apie šį antrą kadenciją Vilniui vadovausiantį merą sunku ką nors pasakyti.

R.Šimašius primena O.Koršunovui jo laikų komjaunuolius, ir režisierius prisipažino visiškai nesuprantąs mero kalbų apie laisvę. Nuo ko vilniečiai išsilaisvino? Juk jis ir taip jaučiasi laisvas gyvendamas laisvame Vilniuje.

O.Koršunovas pajuokavo, kad ateityje ketina nusipirkti žemės prie Vilniaus ir auginti grikius. Arčiau sostinės dėl to, kad ir grikiai pajustų laisvės vėją iš laisvės miesto. O užaugintą derlių jis pardavinėtų Tymo turgavietėje, ant pakelių užklijavęs iškalbingą pavadinimą – „Laisvės grikiai“.

Užteks po rinkimų besiliejančių emocijų. Lenkdami pirštus pamėginkime suskaičiuoti, kuo R.Šimašius galėjo papirkti rinkėjus.

Kai Žvėryne nupjovė dviračių taką nutiesti trukdžiusią tują ir tai išskalambijo visais įmanomais būdais, premjerui S.Skverneliui pašiepus feisbuko meru vadinamą R.Šimašių, jam prilipo tujų pjovėjo etiketė.

Gal nevertėtų sutikti su S.Skverneliu, sakiusiu, kad vienintelis realus R.Šimašiaus darbas yra nupjauta tuja prie Neries?

Taip, yra rekonstruota Neries pakrantė, kuria pirmosios kadencijos pradžioje taip gyrėsi meras. Bet paskui nutilo, nes darbai nebevyksta taip sklandžiai kaip iš pradžių.

Kad Vilniuje sumažėjo šilumos kaina, taip pat ginčytinas teiginys. Sostinė nėra tarp mažiausių šildymo kainų lyderių Lietuvoje.

Gerokai sumažinta vietų darželiuose trūkumo problema? Iš dalies taip, tačiau kai Fabijoniškėse gyvenančiai šeimai pasiūloma vaikus vežioti į darželį Žirmūnuose? Kai niekaip neprasideda darželių priestatų statybos?

Rekonstruota Lukiškių aikštė, kurioje neliko vietos Vyčiui, taip pat sukėlė kritikos bangą. Daug atgarsio sukėlė ir mero sprendimas nuo Žaliojo tilto nukelti sovietines skulptūras. O po atliekų tvarkymo sistemos pertvarkos R.Šimašius buvo pavadintas šiukšlių meru.

R.Šimašius giriasi, kad sutvarkė Vilniaus finansų reikalus. Ir tai suprantama. Kad sostinė, mero žodžiais, užsiaugino finansinius raumenis, lėmė jo oponento A.Zuoko laikais pasiekta pergalė teismuose ir dėl to miestui padidinta gyventojų pajamų mokesčio dalis. O skolos sparčiausiai mažėjo, kai savivaldybės administracijos direktore dirbo A.Vaitkunskienė, kuriai R.Šimašius be skrupulų vėliau parodė duris.

Kad Vilnius atsisakė A.Zuoko laikais įkurtos ir civilizuotas paslaugas teikusios taksi įmonės, taip pat svarstytinas dalykas. Taksi dabar vėl suka link laukinio verslo.

Neliko A.Zuoko įkurtų oro linijų – ir vėl verkiame, kad skrydžių krypčių pasirinkimas nedidėja ir Vilnius tampa Europos provincija.

Ir vis dėlto paprastą rinkėją, link rinkimų apylinkės žingsniavusį sutvarkytu šaligatviu pro išasfaltuotą daugiabučio kiemą, galima suprasti. Jis žvelgė po kojomis, o ne į dangų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.