Klaipėdos uosto vadovą A. Vaitkų atleidžiantis R. Masiulis: „Tai gali kainuoti mano paties postą“

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) generalinis direktorius Arvydas Vaitkus atleistas iš posto, pranešė susisiekimo ministras.

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Vaitkus atleistas KVJU direkcijos vadovo pareigų kaip praradęs R.Masiulio pasitikėjimą. <br> Feisbuko nuotr.
 A.Vaitkus atleistas KVJU direkcijos vadovo pareigų kaip praradęs R.Masiulio pasitikėjimą. <br> Feisbuko nuotr.
A.Vaitkui už gerą darbą ir rezultatus R.Masiulis skyrė piniginę premiją.<br>Feisbuko nuotr.
A.Vaitkui už gerą darbą ir rezultatus R.Masiulis skyrė piniginę premiją.<br>Feisbuko nuotr.
 A.Vaitkus ir R.Masiulis dar ne taip seniai vienas kitą vadino bendražygiais.<br> G.Pilaičio nuotr.
 A.Vaitkus ir R.Masiulis dar ne taip seniai vienas kitą vadino bendražygiais.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 2:11 AM

„Šiandien pasirašiau įsakymą dėl atšaukimo A. Vaitkaus iš pareigų“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Rokas Masiulis.

„Šiandien ponas A.Vaitkus pranešė, kad atšaukia savo nusišalinimą nuo sprendimų priėmimo, tam tikrų bendrovių uoste. Tai verčia reaguoti nedelsiant. Taip pat šiandien gavau ir valdybos nuomonę, valdyba abejoja, kad A.Vaitkus gali pilnavertiškai atlikti savo pareigas. Įvertinus tas aplinkybes, A.Vaitkus yra atšaukiamas iš pareigų“, – surengtoje spaudos konferencijoje pirmadienį sakė susisiekimo ministras R.Masiulis.

Jis sakė, kad šį jo sprendimą galima suprasti ir kaip prarastą pasitikėjimą A.Vaitkumi.

„Neatmesčiau tokios situacijos, kad šis mano sprendimas gali kainuoti ir man postą. Bet mano darbas yra tarnauti valstybei ir spręsti dalykus kaip yra naudinga valstybės požiūriu“, – kalbėjo R.Masiulis.

Ministras sakė, kad su A.Vaitkumi kalbėjo ir prieš rinkimus.

„Kai jis grįžo į uostą, kaip jis gali savo politinius partnerius prižiūrėti objektyviai. O šiandien, kai išreiškė nusišalinimo atšaukimą. Tai yra tiesioginis konfliktas. Tai gali mesti šešėlį visam uostui. Dar iki rinkimų aš su A.Vaitkumi buvau susitikęs, jo prašiau, kad negalima su įmonėmis dalyvauti rinkimuose, o po to juos prižiūrėti. Mano siūlymas buvo grąžinti finansines lėšas tų įmonių vadovams, kurie parėmė partiją“, – pasakojo ministras.

Sužinojęs apie atleidimą A.Vaitkus socialinio tinko Facebook paskyroje iškart publikavo R.Masiulio vakar pasirašytą dokumentą dėl darbo sutarties su juo nutraukimą ir dar vieną raštą, kuriuo ministras jam skiria solidžią piniginę premiją už gerą darbą ir rezultatus vadovaujant Valstybinio jūrų uosto direkcijai.

A.Vaitkui vadovaujant KVJU direkcijai, R.Masiulis darbavosi bendrovės "Klaipėdos nafta" generaliniu direktoriumi. Abi šios valstybinės įmonės tada buvo atsakingos už strateginės reikšmės Suskystintųjų dujų terminalo (SGD) įrenginių statybą Klaipėdos uoste.

Sėkmingai įgyvendinus techniškai sudėtingą SGD terminalo statybos projektą, kuriam išskirtinį dėmesį skyrė prezidentė Dalia Grybauskaitė, A.Vaitkus ir R.Masiulis vieną kitą vadino partneriais ir bendražygiais.

Prieštaringų R.Masiulio raštų A.Vaitkus plačiau nekomentavo. Jis tik pasakė, kad sprendimas jį atleisti iš KVJU direkcijos vadovo pareigų, nelaukiant kitų valstybės įstaigų atliekamų tyrimų išvadų, kaip netekusį ministro pasitikėjimo, yra politizuotas.

 

„Niekas nepasikeitė“, – pokalbio rezultatą komentavo R.Masiulis. Jo teigimu, dabar A.Vaitkų uoste pavaduos Infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Sprendimą vadina politizuotu

Klaipėdos jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus teigia, kad sprendimas jį atleisti yra politizuotas.

„Manau, kad sprendimas yra politizuotas ir daugiau neturiu ką pasakyti“, – BNS teigė A. Vaitkus.

Pasak jo, atleidimo motyvų valdyba jam neišdėstė, be to, jis buvo išprašytas iš jos posėdžio.

„Aš neturėjau teisės nei paaiškinti, nei argumentuoti, nei išklausyti klausimų, kurie kyla. Susidariau įspūdį, kad tai buvo iš anksto nuspręsta ir mano paaiškinimo nebereikėjo, kaip ir rodo praktika“, – teigė A. Vaitkus.

A. Vaitkus taip pat teigė kol kas nežinantis, ar skųs atleidimą teismui.

Klaipėdos mero rinkimus pralaimėjęs, bet į miesto tarybą išrinktas Klaipėdos uosto vadovas buvo atleistas pirmadienį. Pasak susisiekimo ministro Roko Masiulio, abejotina, ar A. Vaitkus gali pilnavertiškai toliau eiti pareigas.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras R.Masiulis sausį nušalino A. Vaitkų nuo dalies sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai dalyvavo A. Vaitkaus rinkimų kampanijoje. 

Vasario pradžioje LRT Tyrimų skyrius paskelbė publikaciją, kurioje aprašoma, kaip kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu į Klaipėdos merus kandidatuojantį A. Vaitkų parėmusiems uoste veikiantiems verslininkams buvo sudaromos palankesnės sąlygos vykdyti veiklą. KVJUD teigia, kad LRT Tyrimų skyriaus parengta publikacija yra tendencinga, šališka bei klaidinanti visuomenę. Dėl to kovo 15 d. kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.