E. Gentvilas braižo niūrų valstiečių šešėlyje esančių socialdarbiečių ateities scenarijų

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas Žinių radijo laidoje „Opozicija“ penktadienio rytą sakė, kad naujai paskirto aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos paskyrimas rodo ne tik premjero Sauliaus Skvernelio konflikto su prezidente Dalia Grybauskaitę rezultatus, bet ir tikrąją padėtį valdančiojoje koalicijoje.

Eugenijus Gentvilas. <br>D.Umbraso nuotr.
Eugenijus Gentvilas. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 8:39 AM, atnaujinta Apr 5, 2019, 8:59 AM

Jo teigimu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) partnerių koalicijoje Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) likimas visai nėra šviesus.

K.Mažeikos kandidatūra į tuščią aplinkos ministro kėdę buvo pateikta po kelių mėnesių tylos. Premjeras po to, kai prezidentė atmetė Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tvirtino, kad kandidato neteiks. Vėliau savo kalbas pakeitė. „Premjeras dabar keičia kalba ir sako, kad ne jis putojo ant prezidentės, o politologai“, – penktadienio rytą Žinių radijui sakė E.Gentvilas. „Į šitą postą akivaizdžiai žiūrėjo ir LSDDP, siūlė frakcijos seniūną Andrių Palionį, nepavyko, siūlė I.Gudžiūnaitę, nepavyko. Akivaizdu, kad valstiečiai apgaubia savo parterius ir jiems iš esmės nebeliko nieko“, – LSDDP situaciją vertino opozicinės partijos pirmininkas.

„Čia yra kaina, kurią LSDDP moka už postelių turėjimą, būdami valdančiojoje daugumoje, bet Vyriausybėje jie nebeturi nei vieno ministro. Formaliai yra užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, bet tai yra nebuvo jų sprendimas jį paskirti ministru“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Paklaustas, ar mano, kad LVŽS „suvalgys“ savo mažuosius koalicijos partnerius, E.Gentvilas pabrėžė, kad pati partija tai jau daro.

„Ji pati susivalgė, savivaldos rinkimuose laimėjo 24 mandatus, o partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas pučia žandus ir sako, kad labai neblogai debiutavome. Pažiūrėsime, kaip jiems seksis Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Bijau, kad po to noras praies ir Seimo rinkimuose dalyvauti“, – laidoje „Opozicija“ sakė E.Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.