Rasa Karmazaitė. Dvaro klapčiukai įsiamžino nuopelnus

Tradicija pašlovinti didingus valdžios darbus – dar gyva. Į S.Daukanto aikštės rūmų šeimininkę liaupsinančio filmo premjerą sugužėjo visas jų elitas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 7:55 AM

Fotografams džiugiai pozavo D.Grybauskaitės patarėjai, dokumentinėje juostoje pažėrę jai pagyrų.

Projekto sumanytojai neprašovė pro šalį jį sukūrę dar prezidentės kadencijai nepasibaigus. Koks pavaldinys drįstų kritikuoti savo viršininką?

Pažiūrėti, ar neiškirpo jo liaupsių, atskubėjo ir užsienio reikalų ministras L.Linkevičius, kuris moka įtikti bet kokiai valdžiai ir svajoja apie naujus postus.

Pozuoti prie ryškia rampų šviesa nutviekstos fotosienelės neatsispyrė ir generalinis prokuroras E.Pašilis.

Kišeniniu tituluojamas pareigūnas už staigią karjerą ir saugų užnugarį turėtų būti dėkingas būtent šiems rūmams. Neseniai kilus abejonių dėl jo dukters krikštatėvio J.Gelumbausko paaukštinimo D.Grybauskaitė suskubo pareikšti pasitikėjimą E.Pašilio sprendimais.

Rūmai jau nekart parodė, kaip svarbu turėti jų užnugarį. Taip buvo ir kilus „auksinių šaukštų“ skandalui kariuomenėje.

Atsakomybė buvo suversta ne kariuomenės vadams ir ne tyrimą dėl įtartinų sandorių nutraukusiai prokuratūrai, o skandalingus pirkinius demaskavusiam krašto apsaugos ministrui J.Olekui.

Tą kartą į Seimą iškviestas pasiaiškinti E.Pašilis net nesiteikė ten eiti. O kam vargintis, kai turi rūmų pasitikėjimą?

Dvaro patikėtiniams, sugužėjusiems į premjerą, ypač rūpėjo pažiūrėti į savo nuopelnus, įamžintus po mistiniu pavadinimu „Valstybės paslaptis“. Tokiu pačiu pavadinimu prieš gerus metus kino teatruose rodytas amerikiečių režisieriaus S.Spielbergo trileris neprilygo lietuviškai dokumentinei dramai nei didingu muzikiniu fonu, nei liaupsių lavina.

S.Spielbergas, įamžinęs „Watergate“ skandalo užkulisius ir dienraščio „The Washington Post“ atskleistą Baltųjų rūmų melą, pelnė „Oskarą“.

Įdomu, kaip dvaras įvertins savo režisierių D.Ulvydą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.