Po KT sprendimo aplinkos ministras K. Mažeika prabilo apie Miškų įstatymo pataisas

Konstituciniam Teismui (KT) paskelbus, kad Miškų įstatymo pataisos Seime buvo priimtos prieštaraujant Konstitucijai, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas rengs šį sprendimą įgyvendinančias įstatymų pataisas.

Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>D.Umbraso nuotr.
Kęstutis Mažeika<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 3:11 PM, atnaujinta Apr 25, 2019, 3:20 PM

Ketvirtadienį atvykęs į Seimo socialdemokratų partijos frakciją, tai sakė aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

„Tas sprendimas gautas ir, kaip priklauso, perduotas Teisės ir teisėtvarkos komitetui, jie turi paruošti projektą, kuris vėliau bus perduotas į Seimą, ir mes kartu svarstysime ir priimsime sprendimus“, – sakė K. Mažeika.

Ministras tikisi, kad Miškų įstatymo pataisos bus priimtos rudens Seimo sesijoje.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Juozas Olekas sako, kad socialdemokratai siūlys ir savo Miškų įstatymo pataisų variantą.

„Siūlysime savo variantą, kad regioniniai padaliniai galėtų turėti savo juridines teises ir tokiu būdu konkuruodami tarpusavyje galėtų mažinti kainą Lietuvos gamintojams“, – Eltai sakė J. Olekas.

Jo nuomone, miškų reforma neatnešė tų laukiamų rezultatų, nes buvo tikėta, kad Lietuvos gamintojai galbūt galės mažesnėmis kainomis įsigyti medieną. „Nei mediena mūsų pramonei, nei malkos neatpigo, atlyginimai liko nevienodi darbuotojams, 2018 metais investicijos į miškų darbus sumažėjo. Valstybinės miškų urėdijos valdybos nariai, kurie mažai kuo susiję su mišku, uždirbo pakankamai didelius pinigus“, – sakė J. Olekas.

Jo duomenimis, kiekvienas iš 7 valdybos narių už darbą valdyboje gavo maždaug po 10 tūkstančių eurų.

„Tie skaičiai mane nustebino ir sukėlė nerimą. Tikrai matome, kad kai kuriuos žingsnius turėsime pergalvoti, tie skaičiai kelia tam tikrų pamąstymų“, – opozicinės frakcijos posėdyje sakė ministras K. Mažeika.

Seimo socialdemokratai, pakvietę į savo frakcijos posėdį aplinkos ministrą K. Mažeiką, domėjosi pradėtos miškų reformos rezultatais, jos trūkumais, Konstitucinio Teismo sprendimo dėl Miškų įstatymo pataisų įgyvendinimu.

Aplinkos ministras sako, kad dar nėra aišku, kur veiks nauja Valstybinių miškų urėdijos centrinė būstinė. Pasak Kęstučio Mažeikos, tai turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

„Dar turime tą neatsakytą klausimą dėl centrinės būstinės, kurioje vietoje bus“, – tvirtino ministras. Jo teigimu, būstinei keliami keli reikalavimai.

„Kad nebūtų per toli, kad susisiekimas būtų geras, kad patalpų nereikėtų nuomoti ar statyti nuo nulio. Svarbus mokslinis potencialas“, – socialdemokratų frakcijoje Seime ketvirtadienį teigė ministras.

Kauno rajone, Girionyse veikia Miškų institutas, kur dirba šios srities mokslininkai.

Anksčiau skelbta, kad įmonės pagrindinė būstinė turėtų įsikurti Panevėžio rajone, Katinų kaime.

Dabar Miškų urėdija registruota Kaune, tačiau jos administracija dirba tiek Vilniuje, tiek Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.