VRK netirs skundų dėl europarlamentaro A. Guogos

Ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nagrinėjo gautus skundus, susijusius su Lietuvos centro partijos sąrašo į Europos Parlamentą lyderiu, europarlamentaru Antanu Guoga.

VRK tirs skundus dėl europarlamentaro A. Guogos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VRK tirs skundus dėl europarlamentaro A. Guogos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VRK tirs skundus dėl europarlamentaro A. Guogos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
VRK tirs skundus dėl europarlamentaro A. Guogos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
VRK tirs skundus dėl europarlamentaro A. Guogos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
VRK tirs skundus dėl europarlamentaro A. Guogos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 6:49 AM, atnaujinta Apr 25, 2019, 2:06 PM

Pasak VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, skunduose atkreipiamas dėmesys, esą neaišku, kaip pasibaigė A. Guogos 2016 metais inicijuotas Australijos pilietybės atsisakymas, taip pat, teigiama, kad A. Guoga galimai painiojo viešuosius ir privačius interesus.

Pasak L. Matjošaitytės, skunde rašoma, kad praėjusių metų finansinių interesų deklaracijoje A. Guoga yra pateikęs informaciją, jog būdamas Europos Parlamento nariu gavo 30 tūkst. eurų pajamų už žaidimą pokeriu. Pareiškime dar keliamas klausimas ir dėl politiko išsilavinimo.

„(Nurodoma. – ELTA), kad pateikta klaidinga informacija apie išsilavinimą. Nors viešai buvo išplatintas pranešimas, kad A. Guoga pradeda magistro studijas Lietuvos sporto universitete, nėra žinių, kad jis būtų įgijęs bakalauro diplomą Lietuvoje ar kad būtų kreipęsis į Studijų kokybės vertinimo centrą dėl ne Lietuvoje įgyto bakalauro diplomo pripažinimo tam, kad galėtų pradėti magistro studijas Lietuvos sporto universitete“, – sakė VRK pirmininkė.

VRK pirmininkė L.Matjošaitytė sakė, kad gautame skunde ir pareiškime pateikta informacija nėra prižiūrima ir tikrinama VRK.

„Įvertinus pareiškimų turinį, taikyti analogiją su Seimo rinkimų įstatymu nėra jokio teisinio pagrindo. Ir jokių analogijų šioje vietoje nėra. Dėl atitikties viešų ir privačių interesų derinimo VRK nėra kompetentinga pasisakyti, ar ta veikla atitinka, prieštarauja. Siūlome pareiškimus perduoti VTEK svarstyti. O trečiasis aspektas dėl išsilavinimo, kiekvienas kandidatas į EP narius, dar turintys pretendento statusą, su pareiškiniais dokumentais pildo ir anketą. Kiekvienas kandidatas yra laisvas apsispręsti, ar informaciją pateikti VRK ar ne, VRK netikrina tos informacijos, ar iš tikrųjų asmuo yra baigęs atitinkamą mokymo įstaigą, tų faktų mes nenustatinėjame, tokios pareigos nėra“, – VRK posėdyje į visus nurodytus klausimus atsakė L.Matjošaitytė.

Į posėdį atvyko ir A.Guogos atstovas. Jo rinkimų štabo savanoris Andrius Borzenko pabrėžė, kad visa pateikta A.Guogos informacija yra teisinga.

„Aš galiu patvirtinti, kad A.Guoga VRK pateikė visus duomenis, kurie atitinka tikrovę“, – VRK posėdyje sakė A.Borzenko.

VRK bendru sutarimu sutarė netenkinti tiek pareiškime, tiek skunde išdėstytų reikalavimų dėl A.Guogos kandidatūros.

Trečiadienį visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: Susigrąžinkime valstybę!“ išplatino pranešimą, kad dėl šių išvardintų priežasčių reikalauja VRK pašalinti A. Guogą iš Europos Parlamento rinkimų ir ištirti Lietuvos centro partijos dalyvavimo rinkimuose teisėtumą.

Ketvirtadienio posėdyje VRK taip pat skelbs ir įregistruos Europos Parlamento rinkimuose dalyvaujančius kandidatus ir kandidatų sąrašus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.