Studentų dėmesiui: kaip balsuoti rinkimuose ir referendumuose?

Studentai, kurie rinkimų ir referendumų dieną (2019 m. gegužės 12 d.) negalės atvykti ir balsuoti į savo rinkimų apylinkę, turi teisę balsuoti iš anksto visose savivaldybėse. Balsavimas iš anksto organizuojamas visų savivaldybių pastatuose nuo š. m. gegužės 6–10 dienomis nuo 8 iki 20 valandos.

 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 6:08 PM

Studentai, kaip ir visi kiti Lietuvos Respublikos piliečiai, Respublikos Prezidento rinkimuose, referendumuose ir rinkimuose į Europos Parlamentą turi teisę balsuoti bet kurioje rinkimų apylinkėje. Rinkėjai, balsuojantys ne savo rinkimų apylinkėje, turės apie 15 minučių palaukti, kol rinkimų komisijos nariai Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) informacinės sistemos pagalba susisieks su rinkėjo apylinkės rinkimų komisija ir iš jos gaus patvirtinimą, kad rinkėjas dar nėra balsavęs. Jei bus gautas patvirtinimas, kad rinkėjas nebalsavo, tokiam rinkėjui bus leista balsuoti.

Primename, kad balsuojant su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, kuriame yra nuotrauka ir asmens kodas.

Respublikos Prezidento rinkimai ir referendumai dėl Konstitucijos 12 ir 55 straipsnių pakeitimų vyks 2019 m. gegužės 12 d., sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.