S. Skvernelis: skiriant ambasadorius bus vertinama kandidato kompetencija, o ne su kuo žmogus dirbo

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad, Seimo Užsienio reikalų komitetui pritarus kadenciją baigiančios prezidentės Dalios Grybauskaitės komandos narių Linos Antanavičienės ir Nerijaus Aleksiejūno kandidatūroms į ambasadorius Prancūzijoje ir Izraelyje, Vyriausybė joms neprieštaraus, jeigu kandidatų kompetencijos atitinka reikalavimus. „Jeigu mes pradėsime tuos žmones vertinti ir sieti su konkrečiu asmeniu, su kuriuo dirbo, ir bandyti daryti dirbtines kliūtis, tai tikrai to nebus“, – trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Saulius Skvernelis su žmona <br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis su žmona <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2019, 5:06 PM

Pasak premjero, jeigu visgi būtų bandoma trukdyti iš kitų biudžetinių institucijų deleguotiems žmonėms tęsti savo karjerą kitose valstybės institucijose, jie patys nebenorėtų to daryti. „Vienintelis dalykas yra kompetencija ir skaidri karjera ir, jeigu tai atitinka tuos reikalavimus, tie sprendimai bus padaryti. Lygiai taip pat ir kalbant apie ambasadorius. Dauguma tų žmonių, kurie susiję su ketinimu tapti ambasadoriais, yra Užsienio reikalų ministerijos tarnautojai ir natūralu, kad, baigę kadenciją, kas grįžta į ministeriją, kas gali važiuoti dirbti į diplomatines atstovybes“, – teigė S. Skvernelis. Ministras pirmininkas neatskleidė, ar Vyriausybė pritars konkrečiai L. Antanavičienės ir N. Aleksiejūno kandidatūroms į ambasadorius užsienyje, tačiau dar kartą pabrėžė, jog bus atsižvelgiama tik į profesionalumą, o ne instituciją ar žmogų, su kuriuo pastarieji kandidatai dirbo. „Kalbu apskritai. Neturėtų čia būti dėl paskyrimų arba dėl karjeros sietina su institucija arba personalija, su kuria dirbo. Svarbu, kad būtų užtikrintas skaidrus procesas ir nekeltų abejonių, kodėl vienas ar kitas žmogus daro karjerą greitai“, – konstatavo S. Skvernelis. ELTA primena, kad, pagal Konstituciją, diplomatus skiria ir atšaukia prezidentas Vyriausybės teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.