Arvydas Lekavičius. Prokurorai jėgų turi tik burbului pūsti

Kai nori iš musės išpūsti dramblį, reikia labai garsiai rėkti, kad neliktų nė vieno nepastebėjusio tokių titaniškų pastangų. O kai bepučiant išeina tik pirstelėjimas, būtina užsičiaupti, kad pro burną neišsiveržtų nė vienas mandagesnis žodis. Pavyzdžiui, „atsiprašau“.

A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2019, 6:19 AM, atnaujinta Jun 7, 2019, 6:20 AM

Tokius savotiškus savireklamos ir viešųjų ryšių įgūdžius vis dažniau demonstruoja prokurorai, taip pat kitų teisėsaugos institucijų vadovai.

Antai prieš trejetą metų iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo posto verčiant prezidentei D.Grybauskaitei neįtikusį J.Milių buvo pasitelkta slapta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma, pradėtas ikiteisminis tyrimas, garsiai pareikšti įtarimai.

Regis, solidu. Bet iš tarnybos išspirtas direktorius per tiek laiko net nebuvo pakviestas į apklausą, kol šią savaitę sužinojo, kad įtarimai jam panaikinti.

Pasirodo, klysta netgi prokurorai. Bet jei manote, kad teisėsauga, visoje Europoje autoritetingam specialistui sugriovusi karjerą, bent atsiprašė, irgi klystate. Net prokuratūros išplatinta žinia, kad J.Milius nekaltas, lyg tarp kitko buvo nustumta į pačią pranešimo pabaigą. O prieš tai ištrimituotas kreipimasis į Seimą, kuriuo prašoma panaikinti koldūnų magnato P.Gražulio neliečiamybę. Kaip bus su šia byla – taip pat neaišku.

Tačiau teisėsaugininkams svarbiausia yra sukelti šurmulį, o jei pavyksta – net kaukių puotą. Štai kovo pradžioje solidaus amžiaus teisėjai buvo demonstratyviai vedžiojami su antrankiais, o STT vadovas Ž.Bartkus stulbino visuomenę užsiminęs apie šimtatūkstantinius kyšius.

Už grotų patupėję Temidės tarnai vėliau buvo patyliukais paleisti į laisvę, o kiek pasistūmėjo tyrimas, taip ir negirdėti.

Greičiausiai patylės šaunieji agentai bei prokurorai ir tuomet, jei bent vienas, o gal ir daugiau, teisėjų po daugybės metų bus išteisinti. Juk teisėsaugai svarbiausia – garsiai pūsti burbulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.