Kauno rajone – šauktinių šventė visuomenei

Šeštadienį Kauno rajone vyks šauktinių karių baigiamųjų pratybų šventinis renginys „Karo logistų proveržis 2019“.

Per renginį bus galima susipažinti su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų kariniu orlaiviu Mi8, šarvuočiais M113, pamatyti Lietuvos kariuomenės naudojamą ginkluotę, ekipuotę, techniką, užduoti rūpimus klausimus apie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per renginį bus galima susipažinti su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų kariniu orlaiviu Mi8, šarvuočiais M113, pamatyti Lietuvos kariuomenės naudojamą ginkluotę, ekipuotę, techniką, užduoti rūpimus klausimus apie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2019, 9:46 AM

Vytenio bendrosios paramos ir logistikos batalionas su Kauno rajono savivaldybe pirmą kartą organizuoja bendrą renginį Kačerginės „Nemuno žiede“ – pasibaigus savaitę trukusioms bataliono šauktinių galutinėms vertinamosioms pratyboms kariai savo ginkluotę ir karine techniką pristatys visuomenei, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šis renginys yra skirtas šauktiniams kariams, kurie baigia tarnybą batalione ir grįš į civilį gyvenimą. Pasirodydami viešai, žinoma, siekiame ir populiarinti Lietuvos kariuomenę, ir visuomenei pristatyti Bendrosios paramos  logistikos batalioną, kuris yra unikalus su savo technika ir galimybėmis teikiant logistinę paramą manevriniams vienetams“, – sakė Vytenio bataliono vadas pulkininkas leitenantas Julius Gaižauskas.

Per renginį bus galima susipažinti su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų kariniu orlaiviu Mi8, šarvuočiais M113, pamatyti Lietuvos kariuomenės naudojamą ginkluotę, ekipuotę, techniką, užduoti rūpimus klausimus apie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.

Šventės metu taip pat bus galima pamatyti Vytenio bataliono karių kovinės savigynos pasirodymą, pasirodymą ant skersinio, karinės technikos lenktynes. Su kariuomene bendradarbiaujantys moto sportininkai atliks „drifto“ pasirodymus, o batalionas pristatys ir karinę vadavietę, į kurią priims lankytojus.

Aktyviausi šventės lankytojai bus pakviesti dalyvauti granatos metimo varžybose pagal kariuomenėje patvirtintus standartus.

1993 metais įkurtas Marijampolėje dislokuotas Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionas yra vienas iš Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos padalinių, jo uždavinys – užtikrinti Lietuvos kariuomenės vienetų bendrą kovinį aprūpinimą šalies teritorijoje ir už jos ribų bei plėtoti NATO ir ES aukštesniojo ešelono logistikos pajėgumą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės