Arvydas Lekavičius. Eisi į teismo salę – nepamiršk vantos

Vanojimo mėgėjai nuolat rengia varžybas išbandydami vienur ar kitur esančias pirtis. Bet stojus karštymečiui bent sostinės pėrimosi pirmenybes galima surengti ne sveikatingumo kompleksuose, o Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 8:33 AM

Kai kuriose teismo salėse birželį tvyrojo toks karštis, kad prakaito upeliai žliaugė ne tik nuo teisiamųjų ir liudytojų nugarų ar kaktų. Advokatai ir kaltintojai net nesinešdavo į posėdžius mantijų, o teisėjai jas nusivilkdavo, nors tai neleidžiama.

Bepigu žemdirbiams – gal derlius dėl sausros ir bus prastesnis, bet jie bent gali atsipūsti medžio paunksnėje.

Iškentėjo pailgintus mokslo metus ir mokiniai, nes pedagogai leido jiems sprukti iš tvankių klasių.

O štai Vilniaus teisme nagrinėjant ištisas valandas trunkančias bylas teisėjai ir prokurorai jaučiasi atliekantys bausmę – ir dar su kankinimais.

Anot sinoptikų, laukia dar bent pora itin karštų savaičių. Todėl po vadinamojo teisėjų korupcijos skandalo pradėję smukti Temidės tarnų reitingai nuo tokios kaitros, matyt, dar labiau nulinks. Juk kaip priimti teisingą nuosprendį įkaitusia galva, kurioje sukasi vienintelė mintis: „Kaip atvėsti“?

Tokios būklės teisėjams ne tik raides, bet ir kodeksų straipsnius supainioti nesunku. Apeliacinės instancijos teismus gali užplūsti nepatenkintųjų nuosprendžiais skundai.

Rudeniop, žiūrėk, atsigaus teisėjai, gal net atsities nuleipę reitingai. Galbūt ir biudžete atsiras keliasdešimt tūkstančių eurų kondicionieriams didžiausiame šalies teisme įrengti. Tik kam jie tada bus reikalingi?

O kol vasara, teismo salėse netrukus gali būti įteisintos ir vonelės su vandeniu, kad bent kojas būtų galima pamirkyti.

Nereikėtų stebėtis, jei kas nors atsineš ir vantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.