Kauniečiai sukilo prieš V. Matijošaičio sprendimą – per visą miestą plaukė su jo nuotrauka

Kauniečiai per Žolinę leidosi į žygį baidarėmis Nemunu. Jis nebuvo skirtas vien tiktai pramogai. Kelių miesto bendruomenių nariai protestavo prieš Kauno valdžios planus, susijusius su gamtosauga.

Ekologiniame žygyje Nemunu plaukę baidarininkai buvo pasiėmę ir Kauno mero V.Matijošaičio nuotrauką.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ekologiniame žygyje Nemunu plaukę baidarininkai buvo pasiėmę ir Kauno mero V.Matijošaičio nuotrauką.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 1:33 PM

Žygio dalyviai į kelionę leidosi 30 baidarių ir plaustu. Upe plaukė apie 70 žmonių iš Panemunės, Žemųjų Šančių ir Lampėdžių. Pirmoje baidarėje baltą vėliavą, kaip taikos simbolį, plukdė menininkas Vytenis Jakas. Kiti dalyviai buvo pasiėmę Kauno mero Visvaldo Matijošaičio nuotrauką su užrašu „Mere, Nemunas gražus be gatvės“.

Baidarininkai į kelionę leidosi nuo Kauno hidroakumuliacinės elektrinės, sustojo prie Vičiūnų vandenvietės, Žemųjų Šančių paplūdimio, žygį baigė Lampėdžiuose.

Žygio dalyvių nuomone, Kaune šiurkščiai pažeidžiama Orhuso konvencija. Šia konvencija siekiama užtikrinti teisę visuomenei gauti informaciją ir dalyvauti politikams priimant sprendimus, susijusius su aplinkosauga.

Viena žygio organizatorių Lampėdžių bendruomenės centro pirmininkė Edita Gudišauskienė pasakojo, kad Kauno politikai nori sumažinti Vičiūnų vandenvietės teritoriją.

Dėl to gali kilti pavojus, kad vanduo bus užterštas. Žemuosiuose Šančiuose palei Nemuną norima tiesti naują gatvę ir tai darytų žalą gamtai.

„Norime išsaugoti ir netoli Lampėdžių esantį Nemuno ir Nevėžio kraštovaizdžio draustinį, nemažinti jo teritorijos.

Siekiame, kad visuomenė galėtų dalyvauti svarstant svarbius gamtosauginius klausimus nuo pat pradžių, o ne tik išgirsti politikų priimtus sprendimus“, – ekologinio žygio idėją išsakė konservatorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.