Rezonansiniu vadintą žemės sklypą aptarinėjo ir ministrė

Politinės korupcijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas (VAT)  toliau aiškinasi žemės sklypo, esančio Vilniuje, Tujų gatvėje nuomos aplinkybes. 

 A.Kalantaitė teisme prisiminė aistras dėl sklypo Vilniuje. <br> D.Umbraso nuotr. 
 A.Kalantaitė teisme prisiminė aistras dėl sklypo Vilniuje. <br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-09 10:26, atnaujinta 2019-09-09 16:09

Sklypą iš valstybinės įmonės „Telecentras“ siekė išsinuomoti koncernui  „MG Baltic“ priklausanti bendrovė „MG Valda“. 

Žemės ūkio ministerijos Žemės išteklių ir politikos departamento laikinai direktorės pareigas  ėjusi Aušra Kalantaitė prisiminė prieštaravusi šio sklypo nuomai, nes  sklype  anksčiau stovėjusios antenos buvo išmontuotos ir išregistruotos kaip sunykusios. 

Specialistė buvo įsitikinusi, jog išmontavus antenas, jame buvo  per mažai statinių, kad būtų suformuotas tokio dydžio žemės sklypas

A.Kalantaitė prisiminė vieną dieną sulaukusi skambučio ir pasiūlymo  atnešti naujų, su sklypu Tujų gatvėje susijusių dokumentų.  Liudytoja  neprisiminė, ar jai skambinęs vyras prisistatė, bet atsisakė su juo susitikti, nes turimų dokumentų jai  užteko sprendimui priimti. 

A.Kalantaitė prisiminė, jog tarp sklypo dokumentų buvo ir pažyma, kad  šiame sklype buvę statiniai yra nugriauti. Kad šiame sklype nėra bokštų ir  antenų, užfiksavo ir sklypą tikrinę specialistai. 

Sklypą Tujų gatvėje A.Kalantaitė pavadino vienu iš „rezonansinių sklypų“. Jos teigimu, dar vienas daug diskusijų tuo metu kėlęs sklypas buvo  Žvėryne. Jį taip pat buvo bandoma suformuoti aplink neegzistuojančius  pastatus. 

Sklypo Tujų gatvėje planas 2015 metų pabaigoje buvo aptartas ir bendrame Žemės ūkio  ministerijos bei Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) susitikime, kuriame dalyvavo ir tuometė Žemės ūkio ministrė  Virginija Baltraitienė. Ministrės kabinete vykusiame susitikime specialistų nuomonės išsiskyrė. 

NŽT atstovai laikėsi nuomonės, kad valstybinės žemės sklypą galima išnuomoti,  o NŽT direktorės patarėjas Gintaras Furmanavičius A.Kalantaitei priekaištavo,  esą ji trukdo verslo interesams. 

2015 metų gruodžio pabaigoje A.Kalantaitė iš tuometės žemės ūkio ministrės  V.Baltraitienės sulaukė pasiūlymo vadovauti NŽT. „Mano manymu,  ne visi NŽT sprendimai buvo priimti teisėtai, todėl atsakiau, kad vadovauti NŽT sutikčiau tik tuo atveju, jei nebus daromas joks spaudimas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.