„Būčiau linkęs deleguoti dėl lauko kavinių daugiau funkcijų savivaldybėms, kurios galėtų pačios apsispręsti.
Būčiau linkęs svarstyti kompromisinį variantą dėl nestacionarių, vadinamųjų lauko kavinių dėl tam tikro asortimento procento, ką galėtų nustatyti savivaldybė“, – teigė S. Skvernelis.
Premjeras taip pat pateikė pavyzdį, kad ne mažiau kaip 60–70 procentų pardavimų tokiose kavinėse turėtų būti vaisvandeniai, maisto produktai ir užkandžiai. 30 procentų – alkoholis.
„Tai ta riba, kuri liaudyje vadinamas girdyklas atskirtų“, – teigė premjeras.
Ministras pirmininkas priminė, kad alkoholio ribojimo priemonės, kurios dabar galioja, davė nemažai rezultatų. „Ar kitos priemonės bus paveikios, manau, kad skubėti kol kas nereikėtų“, – sakė premjeras.
Seime jau registruoti keli siūlymai švelninti 2017 metais nustatytus prekybos alkoholiu sugriežtinimus.
Konservatoriai Monika Navickienė ir Vytautas Kernagis siūlo nuo 2020 metų leisti vartoti silpną natūralios fermentacijos alkoholį mugėse masiniuose renginiuose, parodose bei lauko kavinėse.
Konservatorius Mykolas Majauskas draudimą siūlo atidėti iki 2021 metų. Jis įsitikinęs, kad per šį laiką bus galima išanalizuoti tokių ribojimų įtaką ir, jei reikės, juos keisti.
Verslui siekiant peržiūrėti nuo 2020 metų turinčius įsigalioti naujus alkoholio prekybos ribojimus, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad neketinama panaikinti prekybos draudimo paplūdimių baruose, o dėl lauko kavinių atstumo nuo stacionarių galima diskutuoti.