Pažemintas pareigose: Klaipėdos prokuroras Aivaras Velutis teikė specifines konsultacijas tiems, kam nederėjo

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis priėmė sprendimą skirti tarnybinę nuobaudą – pažeminimą pareigose, Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui Aivarui Velučiui. Šis sprendimas buvo priimtas gavus Vidaus tyrimų skyriuje atlikto tarnybinio patikrinimo išvadą bei teikimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

 Klaipėdos prokuroras Aivaras Velutis teikė specifines konsultacijas tiems, kam nederėjo.<br> Prokuratūros nuotr.
 Klaipėdos prokuroras Aivaras Velutis teikė specifines konsultacijas tiems, kam nederėjo.<br> Prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-03 13:58, atnaujinta 2019-10-03 14:02

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tarnybinis patikrinimas šių metų balandžio mėnesį buvo pradėtas gavus pradinius duomenis apie šio prokuroro veiksmus, galimai turinčius tarnybinio pažeidimo požymių. Atlikus tarnybinį patikrinimą konstatuota, kad prokuroras A. Velutis padarė tarnybinį pažeidimą, o teikime dėl tarnybinės nuobaudos taikymo buvo pasiūlyta nuobauda – pažeminimas pareigose.

Išvadoje nurodoma, kad A. Velutis, būdamas Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru ir žinodamas prokurorui keliamus reikalavimus, numatytus Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatyme ir Lietuvos Respublikos prokurorų etikos kodekse, sistemingai teikė tam tikriems suinteresuotiems asmenims kvalifikuotas teisines konsultacijas naudodamasis specifinėmis profesinėmis žiniomis ir tokiu savo elgesiu padarė šiurkštų tarnybinį pažeidimą, kuriuo pažemino prokuroro, kaip valstybės pareigūno, vardą, pakirto pasitikėjimą teisingumo vykdymu Lietuvoje ir diskreditavo prokuratūros, kaip valstybės institucijos, padedančios užtikrinti teisėtumą ir teismui vykdyti teisingumą, autoritetą.

Vertinant tai, kad šis prokuroras dirba Klaipėdos apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje, kurio prokurorams keliami ypatingai aukšti tiek kompetencijos, tiek profesinės etikos reikalavimai, teikime nurodoma, kad konstatuoti A. Velučio veiksmai bei padarytas pažeidimas nesuderinami su jo einamomis pareigomis ir funkcijomis minėtame skyriuje.

Susipažinęs su tarnybinio patikrinimo išvada bei teikime dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo nurodytais argumentais, generalinis prokuroras pasirašė įsakymą, kuriuo pripažino, kad prokuroras A. Velutis padarė tarnybinį pažeidimą ir pritarė pasiūlytai tarnybinei nuobaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.