Šaškių didmeistris ar raišas gandras?

Blaškosi lyg orientaciją praradęs gandras. Taip galima pasakyti apie vieną didžiausių šio paukščio garbintojų Lietuvoje valstiečių vedlį R.Karbauskį. Štai visai neseniai metėsi į dešinę, o dabar – į priešingą pusę.

 R.Karbauskis.<br> V.Skaraičio nuotr.
 R.Karbauskis.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2019, 7:43 AM, atnaujinta Oct 11, 2019, 7:47 AM

Viskas, žinoma, dėl to paties V.Pranckiečio, kuris nekrinta iš Seimo pirmininko kėdės, nors pasiusk.

Nekrinta todėl, jog žino tą patį, ką ir pats R.Karbauskis, – valstiečių gretose gali atsirasti tokių, kurie nebalsuos už Seimo vadovo atstatydinimą.

Graibydamas galimus balsuotojus pagrindinis šalies valstietis prieš porą savaičių Seimo pirmininko postu bandė suvilioti Liberalų sąjūdžio lyderę V.Čmilytę-Nielsen. Bet liberalai taip parduoti savo balsus atsisakė.

Tada atkaklusis R.Karbauskis metėsi į priešingą pusę – kairėn. Valstietis opoziciniams socialdemokratams pasiūlė Seimo vicepirmininko ir Europos reikalų komiteto vadovo postą, kuriuos dabar užima valdančiajai koalicijai priklausančių „socialdarbiečių“ lyderis G.Kirkilas.

Mainų scenarijus toks: G.Kirkilas greičiausiai neatsisakytų užimti Seimo pirmininko posto, kaip numatyta koalicijos sutartyje, o už tai socialdemokratai turėtų balsuoti.

Bet valstiečių konkurentai dėl tų pačių rinkėjų socialdemokratai tokio jauko neprarijo ir šaškių didmeistris iš Naisių liko prie tos pačios suskilusios lentos.

Dar užvakar R.Karbauskis atmetė opozicijos siūlymus (kaip „juokus“) pačiam užimti Seimo pirmininko postą, bet vakar jau svarstė, kad galbūt būtų visai nieko prieš.

Tačiau laukiant, kol valstiečių vadas apsispręs, reikia tikėtis, kad kokius nors mainus jis dar pasiūlys Mišriai Seimo narių grupei – juk joje lygiai tiek pat narių, kiek liberalų ar socialdemokratų frakcijose.

Pasiūlius jiems visiems rotacijos būdu papirmininkauti Seimui iki kadencijos pabaigos, žiūrėk, gal ir būtų išsikepurnėta iš tragikomiškos aklavietės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.