Arvydas Lekavičius. Derinti darbą ir atostogas – menas

Atostogauti ir išvėdinti galvą būtina. Taip tvirtina psichologai. O pailsėti nuo darbų taip, kad jie nesugriūtų, jau yra aukštasis pilotažas.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-16 08:24

Antai savo pačių įstatymo vergais tapę Seimo nariai atostogų neva išvis neturi – netgi drybsodami kokiame Ispanijos paplūdimyje be paliovos pluša tautos labui. Tik tauta menkai vertina tokias pastangas – Seimo reitingais galima kojas nusivalyti.

D.Grybauskaitė ištisą dešimtmetį irgi triūsė be atostogų. Juk reikėjo ir nuolaidas kilimams išlupti, ir „tulpių paštą“ prižiūrėti, specialiąsias tarnybas, teismus, prokuratūrą parklupdyti.

Yra ir priešingų perlenkimų, ypač susijusių su tėvystės ar motinystės atostogomis. Pavyzdžiui, pasiėmė jas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas D.Žukauskas, užtruko šeimoje, kol prasidėjo fejerverkai darbe.

Pasirodo, Kauno angelai sargai gal net piktaisiais demonais tapo, nes ėmėsi ne tik šešėlinio verslo, bet ir nusižiūrėję į Šiaulių kolegas burti savo gaujas.

Šalies policijos vadovybė nusprendė staigiai perimti postus iš įtariamaisiais tapusių aukšto rango Kauno pareigūnų, o kad įstaiga neliktų be galvos, laikinai bus pakeistas ne tarnybos, o tėvystės rūpesčių dabar slegiamas D.Žukauskas.

Vis dėlto ar gali būti idealios atostogos, kad ir pailsėtum, ir darbai nenukentėtų? Gali. Tai įrodė buvęs aplinkos ministras K.Navickas.

Daugiau negu prieš metus jis apdairiai nusprendė pailsėti, o per tą laiką tuometis žemės ūkio ministras B.Markauskas pasirašė jo vardu įsakymą, kuriuo buvo mestelėta milijoninė suma buvusiai K.Navicko darbovietei, kuri užsiima meldinių nendrinukių saugojimu.

Grįžo po atostogų K.Navickas – viskas švaru, gražu, darbai tiesiog rūksta, pinigai kapsi.

Tiesa, ministro kėdėje ilgai neužsibuvo, tačiau vis tiek suspėjo įrodyti, kad tikrai moka naudingai atostogauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.