Arvydas Lekavičius. Kuo Seimas panašus į mūsiškį futbolą?

Gal pagaliau reikėtų baigti bevaisius ginčus, kiek turėtų būti Seimo narių – 141, 121, 111 ar 101? Tautos išrinktųjų turi būti 11. Ne mažiau ir ne daugiau. Juk būtent tiek parlamentarų užvakar vakare dalyvavo balsuojant dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku V.Pranckiečiu ir to užteko, kad būtų priimtas sprendimas – jis nusipelnė likti savo kėdėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 7:10 AM, atnaujinta Oct 17, 2019, 7:11 AM

Skaičius 11 savaip simboliškas. Pirmiausia jis asocijuojasi su futbolo komanda. O turint galvoje mūsų nacionalinės rinktinės beviltiškus rezultatus ir neturinčius kur žemiau kristi Seimo reitingus šis skaičius tiesiog lipte limpa prie parlamento.

Antai ir sprendžiant V.Pranckiečio likimą balsuotojai pasiskirstė kaip tikroje futbolo vienuolikėje: septyni gynėjai (palaikę Seimo pirmininką), trys puolėjai (balsavę už atstatydinimą) ir vienas vartininkas (tas, kuris sugadino biuletenį).

Tiesa, tarp Seimo futbolininkų ir Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjų šiokį tokį skirtumą galima įžvelgti. Pirmieji muša įvarčius į savo vartus, o antrieji praleidžia varžovų smūgius.

Kad ir kaip būtų, sportas seimūnams nėra svetimas, o kartais netgi labai praverčia. Tai buvo aiškiai įrodyta ir antradienio vakarą.

Kas nulėmė, kad tas nenumatytas posėdis dėl V.Pranckiečio vis dėlto įvyktų? Ogi buvęs garsus krepšininkas S.Jovaiša.

Būtent šis konservatorius, kadaise pramintas Gudriuoju Lapinu, įrodė, kad dar apsčiai turi sportinio parako, todėl spėjo pirmasis liuoktelėti prie mikrofono ir paprašyti pusvalandžio pertraukos.

Taip jis užkirto kelią lėtapėžiams valdantiesiems, turintiems patirties nebent šaškių varžybose, prašyti pertraukos iki kito Seimo posėdžio.

Neabejotina, kad sporto dvasia Seime neišblės. Numatomas dar ne vienas politinio bokso raundas. O šiame ringe toliau kausis vos ne profesionalus šaškininkas R.Karbauskis ir sporto mėgėjas V.Pranckietis. Už Lietuvą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.