V. Pranckiečio „exitui“ – savą sesiją

Jungtinė Karalystė (JK) ir ES pagaliau paskelbė gerąją naujieną – susitarta dėl „Brexit“ sutarties.

V.Pranckietis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Pranckietis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2019, 6:23 AM, atnaujinta Oct 18, 2019, 6:27 AM

O prieš tai viena pagrindinių Jungtinės Karalystės televizijų „Sky News“ nutarė atidaryti kanalą, kuriame nebus nė žodžio apie „Brexit“.

Taip televizija reagavo į visuomenės nuomonės apklausas, rodančias, kad dauguma žiūrovų ima apskritai vengti televizijos naujienų laidų, nes pavargo nuo nuolatinių, nesibaigiančių ir vis painesnių „Brexit“ peripetijų.

Kažką tai primena – savą, lietuvišką? Žinoma, kone pusmetį trunkančią buvusio valstiečio V.Pranckiečio išėjimo iš Seimo pirmininko kabineto istoriją.

Vien ketvirtadienį kunkuliavusios naujos peripetijos galėtų nulaužti ragus pačiam nelabajam. Iš pradžių valstiečiai pasiekė, kad Seimas nubalsuotų, jog nepasitiki antradienį V.Pranckiečio surengto balsavimo dėl jo kėdės rezultatus skaičiavusia komisija. Ta komisija turėjo suskaičiuoti net 11 balsavimo biuletenių, užtat valstiečiai paskelbė ja nepasitikintys.

Paskui valstiečių pastangomis Seimas nubalsavo, kad balsavimas dėl V.Pranckiečio būtų pakartotas kitą antradienį. Lygiagrečiai V.Pranckietis buvo sušaukęs specialųjį Seimo valdybos posėdį, kuriame buvo svarstoma, ar toks pakartojimas galimas. Bet V.Pranckietis jau pažadėjo šio klausimo į Seimo posėdžio darbotvarkę neįtrauksiąs, o R.Karbauskis pažadėjo, jog antradienį Seimo pirmininko kabinetas bus laisvas.

Akivaizdu, kad net nepaisant R.Karbauskiui sėkmingo balsavimo ši istorija nesibaigs nei kitą antradienį, nei šiemet.

Nenuostabu, kad kai kurie Seimo nariai rauda dėl „dugno“ ir kitų metų biudžeto projekto, jau pasiekusio parlamentą, „išniekinimo“.

Todėl ir norisi pasiūlyti sušaukti specialią sesiją, skirtą tik V.Pranckiečio ir R.Karbauskio žaidimams, kuri vyktų, pavyzdžiui, žiemą. Ir netgi ne Seime, o, sakysim, Trakų pilyje. Ir tegul visi, kas nori, pranckietinasi sau. O visi, kas nori, toliau tai stebi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.