Arvydas Lekavičius. Angelai sargai stebi būsimą arkangelą

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas R.Požėla jau gali matuotis naują mundurą – jis minimas kaip realiausias kandidatas pakeisti policijos generalinį komisarą L.Pernavą, kurio nutarta nebesiūlyti antrai kadencijai.

Arvydas Lekavičius. Angelai sargai stebi būsimą arkangelą.<br>D.Umbraso nuotr.
Arvydas Lekavičius. Angelai sargai stebi būsimą arkangelą.<br>D.Umbraso nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2019, 7:34 AM

Kultūrizmu užsiimančio ir savo anglų kalbos žinias nuolat tobulinančio L.Pernavo vadovavimo metus kriminalistai prisimins kaip visuotinį jų išvarymą į gatves – kad daugiau patruliuotų ir mažiau rašytų ataskaitų. Aišku, policininkai nepamirš ir neįgyvendinto komisaro pažado pakelti atlyginimus iki tūkstančio eurų į rankas.

Kokie vėjai papūs policijoje stojus vadovauti R.Požėlai, kol kas galima tik spėlioti – juolab pats VSAT vadas aiškino, kad kol Vyriausybė nieko nenusprendė, jo galva užimta pasienio reikalais.

Tik ar kai kurie pasieniečių įpročiai nebus perkelti į policijos sistemą? Mat angelai sargai turi saugoti ir žmones, ir jų turtą, o pasienio pareigūnams tai ne visuomet pavyksta.

Antai pavasarį ilgapirščiai iš Varėnos pasienio rinktinės sandėlio per porą savaičių sugebėjo nukniaukti net 555 dėžes čia saugomų rūkalų.

VSAT vadas aiškino, kad tai nėra sisteminis įvykis, nes viską esą lėmė žmogiškasis veiksnys. Tik kad tų žmonių, kurie ten turėjo budėti, kaip ir nebuvo (arba jie saldžiai snaudė), o tarnybiniai šunys nelojo.

Negana to, dar ir vyšnia ant torto leptelėjo, kai paaiškėjo, kad šių rūkalų išvis nereikėjo pasieniečiams sulaikyti, nes jie iš Lenkijos atgabenti visiškai legaliai.

Reikia tikėtis, kad R.Požėla vis dėlto pasimokė iš tų klaidų ir policininkus į nagą ims griežčiau nei pasieniečius – kaip ir L.Pernavas, neleis snausti prie popierių, lieps dar dažniau patruliuoti, gal net lojančių šunų parūpins.

Tik štai su policininkų atlyginimais liūdniau – kitų metų biudžete nenumatyta jų padidinti iki išsvajoto tūkstančio eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.