Arūnas Dumalakas. Neišsižadėk ministerijos ir kalėjimo

Susisiekimo ministrui J.Narkevičiui derėtų paskubėti. Seimo rinkimai ne už kalnų, aukšta kėdė neilgai šildys, o jis dar anglų kalbos nemoka!

Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Pernavas<br>kiti
Linas Pernavas<br>kiti
Linas Pernavas Renatas Požėla<br>T.Bauro nuotr.
Linas Pernavas Renatas Požėla<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-11-15 06:07

Jeigu nesusizgribs, visi iki kadencijos pabaigos skalambys, kad ministerijos vadovas užsieniuose tik ekskursantu gali pabūti.

Taip jau nutiko spalio mėnesį, kai J.Narkevičius keturioms dienoms nuskrido į Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykusį pasaulinį kelių kongresą, kur turėjo skaityti pranešimą.

J.Narkevičius scenoje nepasirodė, o vietoj jo laužyta anglų kalba viceministras V.Kondratovičius trumpai išdėstė, kaip Lietuvoje prižiūrimi keliai žiemos sezonu, nors diskusijos tema buvo apie dirbtinio intelekto taikymą transporte. Užtat J.Narkevičius po Abu Dabį pasivaikščiojo, restorane pavakarieniavo.

Susisiekimo ministras niekur nenurodo mokantis anglų kalbą, greičiausiai tai ir buvo jo bėda kongrese. Oficialioje biografijoje nurodyta, kad jis moka lietuvių, lenkų, rusų ir prancūzų kalbas.

Kas kita – L.Pernavas. Būdamas policijos generaliniu komisaru jis nesėdėjo rankų sudėjęs. Ne tik kūną lavino, bet ir uoliai anglų kalbos mokėsi. Nuo sausio iki gegužės kasdien po šešias valandas. Tobulinti anglų kalbą ir kūną L.Pernavas galės ir dirbdamas policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.

Kiek smulkesnių ministerijų ir departamentų žuvelių sugebėjo už mokesčių mokėtojų pinigus išmokti ar patobulinti anglų kalbos žinias, vienas Dievas težino.

Tiesa, ne visiems pavyksta klestelti į šiltą valdininko kėdę. Bet yra dar viena gera vieta anglų kalbai išmokti. Tai – kalėjimas.

Tarkime, už nužudymą nuteistas I.Achremovas ten ne tik anglų kalbos mokėsi, bet ir knygas vertė. Taip elgėsi ir kiti prievartautojai, banditai, vagys. Taigi norintiems prakusti, anot priežodžio, nereikia išsižadėti ne tik „tiurmos“, bet ir ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.