Nuteistas buvęs Nacionalinės žemės tarnybos patarėjas

Vilniaus apygardos teismas dėl prekybos poveikiu pripažino kaltais buvusį Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktoriaus patarėją G. J. F. ir pilietį S. Ž.

nacionalinė žemės tarnyba, NŽT<br>J.Stacevičiaus nuotr.
nacionalinė žemės tarnyba, NŽT<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-18 16:27

Teismas buvusiam NŽT direktoriaus patarėjui G. J. F. skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę ir jos vykdymą atidėjo 2 metams. Piliečiui S. Ž. teismas skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę ir jos vykdymą atidėjo 3 metams. Taip pat abu nuteistieji turės sumokėti po 750 eurų įmokas į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bylos, kurios ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, duomenimis, G. J. F., pasinaudodamas įgaliojimais ir savo įtaka NŽT darbuotojams, savo naudai susitarė priimti 20 tūkst. Eur iš kaltinamojo S. Ž. Buvo žadama paveikti Tarnybos darbuotojus, kad būtų leista Vilniaus mieste suformuoti žemės sklypą, prijungiant prie įmonės turimo sklypo valstybei priklausančią žemę.

Siekta sujungti įsiterpusį valstybinės žemės plotą su besiribojančiu žemės sklypu, nes laisvoje valstybinėje žemėje negalima suformuoti racionalaus dydžio ir ribų sklypo, taip pat norėta nustatyti sklypui daugiabučių gyvenamųjų pastatų ir bendrabučių bei komercinės paskirties objektų teritorijų naudojimą, nors 2015 m. vasario mėnesį Tarnybos specialistė priėmė sprendimą, kuriuo nebuvo pritarta parengtam projektui.

Tyrimo duomenimis, 2015 m. rudenį kaltinamasis G. J. F. viename Vilniaus restorane susitiko su S. Ž., veikiančiu bendrovių interesais, ir susitarė priimti pusę kyšio sumos, t. y. 10 tūkst. Eur grynųjų pinigų, kad Tarnybos darbuotojai priimtų sprendimą, pritariantį projektui. Likusioji kyšio dalis turėjo būti paimta po sprendimo priėmimo.

Kaltinamasis S. Ž., pasinaudodamas pažintimis, savo naudai siekė gauti 80 tūkst. Eur.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.