Rasa Karmazaitė. Padlaižių akcija teisme – perniek

Kaip įtikti viršininkui ir užsitikrinti sau šiltą vietą, asmeninę gerovę? Reikia sukurpti padėką ir parinkti parašų. Tokią akciją bandyta surengti Vilniaus miesto apylinkės teisme. Bet padlaižių pastangos buvo išjuoktos.

 R.Karmazaitė.
 R.Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2019, 6:19 AM

Lapų su parašais tarsi kyšio kratėsi Teisėjų taryba, nuvykusi ten po to, kai teisėja I.Štuopienė „Lietuvos rytui“ išsakė teismų sistemos ydas. Padėkos akciją sovietiniam reliktui prilygino ir tie tarybos nariai, kurie prieš tai teigė tokios kritikos per 30 metų dar negirdėję.

Svečiai ne tik sugėdino akcijos rengėjus, bet ir kantriai klausėsi teisėjų bėdų. O juk dar neseniai Taryba bijojo atverti Pandoros skrynią ir kratėsi skundų.

Užtat tuo sėkmingai naudojosi pirmininkai, teismus pavertę karalystėmis su parankinių svitomis, o pavaldinius – paklusniais bailiais, kurie nekėlė neparankių klausimų, nesiskundė pernelyg dideliais krūviais.

Tarybos narių viešnagė įkvėpė drąsos teismo pirmininkui M.Kursevičiui. Po susitikimo jis pasirašė raštą, kuriuo pripažino neaktualiais savo ankstesnius dokumentus – I.Štuopienės veiklos patikrinimo išvadą ir nuomonę apie jos asmenines savybes, svarbias tolesnei karjerai.

Ledams pajudėjus sužibo viltis, kad pokyčių banga nusiris iki rūmų S.Daukanto aikštėje. Mat pastarąjį dešimtmetį įstatymų sargai, siekę palypėti karjeros laiptais, iš ten sulaukdavo ir pastabų, nuo kurių linko ausys.

Prezidentūros priimamajame vieni neparankūs teisėjai yra išgirdę klausimų, kodėl jų batai padėvėti – esą teismas nėra socialinė tarnyba. Kiti, atvirkščiai, – kodėl batai nauji, brangios firmos.

Kliūdavo ir tiems nesaviškiams, kurie gyveno vieniši – esą kodėl nesugebėjo partnerio susirasti. O kitus, kurie turi porą, per sveikatos patikrinimus taršydavo psichologai – kamantinėdavo, kiek kartų užsiima seksu, ir raitydavo nepalankias pažymas.

Intrigomis ir pažymomis siekta teisėjus išlaikyti kumštyje. Tokiu būdu ankstesnei Prezidentūrai kurį laiką visai neblogai sekėsi užgniaužti kritiką ir išsaugoti aukštus reitingus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.