Tadas Ignatavičius. Sveikuoliams – sveikatos išbandymai

Valstiečiai pasiekė dugną. Šioje partijoje esą yra ir normalių žmonių, bet jiems su galva kažkas negerai. Taip prieš kelias dienas rėžė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė, aišku, turėdama galvoje Ramūną Karbauskį ir kitų metų biudžeto svarstymą lydinčią sumaištį.

 T.Ignatavičius.
 T.Ignatavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-27 06:24

Matyt, nereikėtų itin stebėtis, tokioje situacijoje bet kam gali suskausti galvą, netgi abstinentui valstiečių lyderiui.

Beje, ir pats R.Karbauskis neseniai pasidalijo įtarimais, jog opozicija kaip tik to ir siekia – kad sutriktų valdančiųjų sveikata. Negana to, ją gadina net buvę koalicijos partneriai.

Antai iš valdančiosios koalicijos ir Seimo vicepirmininko posto iškrapštytas R.Žemaitaitis ėmė ir ištraukė su R.Karbauskiu sudarytą slaptą dvišalę sutartį, pagal kurią „tvarkiečiams“, pasirodo, yra pažadėtas tuoj atsilaisvinsiantis ekonomikos ir inovacijų ministro postas, kurį paliks V.Sinkevičius.

Už valdžios laivo borto atsidūręs R.Žemaitaitis rimtu veidu dėsto: nors ankstesnės koalicijos nėra, o jo masažuoti Seimo „tvarkiečiai“ jau virtę „gerovininkais“, slaptas dokumentas neatšauktas, todėl ministerija – jo.

Visa tai girdint sveikuoliui R.Karbauskiui, aišku, vėl skausmas plėšia galvą, nes apie ministro portfelį, ko gero, jau užsiminta prie „gerovininkų“ prisišliejusiam A.Butkevičiui.

Tiesa, pastarasis jokios sutarties neturi, užtat ryžto vadovauti ministerijai nestokoja.

O slapta sutartimi mosuojantis R.Žemaitaitis garsiai krizena iš tokio buvusio socialdemokratų lyderio pasiryžimo: „Aš galiu daug ko norėti – net būti Kataro princu, bet tokiu atveju turiu būti karaliaus vaikas.“

Tačiau virtualiam „tvarkiečių“ vadovui A.Butkevičius labiau panašus ne į princą, o į egiptiečių beduiną, keliaujantį po dykumas (Seimo frakcijas).

Paprastas mirtingasis tokios makalynės tikrai neištvertų – išeitų ne tik iš parlamento, bet ir iš proto. Tačiau tautos išrinktieji juk nėra paprasti mirtingieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.