Iš ministro posto verčiamas J. Narkevičius įžvelgė sąmokslą: „Prasidėjo mūsų atstovų medžioklė“

Prezidento Gitano Nausėdos raginimų trauktis sulaukęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigė, kad yra tam pasiruošęs, tačiau tik po jį delegavusios partijos, valdančiosios daugumos ir premjero atsako.

Vyriausybės nariai Prezidentūroje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vyriausybės nariai Prezidentūroje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda,Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda,Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis, Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis, Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Palionis, Rita Tamašunienė, Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Palionis, Rita Tamašunienė, Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 4:30 PM, atnaujinta Nov 28, 2019, 4:58 PM

Ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Ne spaudai“ ministras J.Narkevičius aiškino, kad šiuo metu yra prasidėjęs tendencingas puolimas prieš Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovus. Kodėl tai vyksta?

„Mūšio laukas yra ne tik J.Narkevičius. Be abejo, tai yra vykdoma plačiau. Dabar prasidėjo visų mūsų atstovų medžioklė – Lenkų rinkimų akcijos.

Norima išmušti vienus solidžiausių ir su verslo atstovais nesusijusius partnerius iš koalicijos, tam, kad koalicija susvyruotų, kad nebūtų patvirtintas biudžetas. Galbūt, kad įvyktų išankstiniai Seimo rinkimai. Kad būtų chaosas“, – kalbėjo ministras.

Šią savaitę paaiškėjo, kad prie premjero Sauliaus Skvernelio namų skubos tvarka tiesiamas asfaltas.

„S.Skvernelis, kaip premjeras, tinkamai vykdantis savo pareigas irgi mušamas. Tai oponentų politinė (realija – red.).

Mano manymu, galiu kaip Seimo narys čia pasamprotauti, vyksta politinė kova ir tai realus procesas. Kitas dalykas, premjeras ir kiti valdančiųjų atstovai sakė, kad darbai turėtų būti vykdomi skaidriai ir jokios finansinės struktūros negalėtų naudotis valstybės turtu. Gal oponentams atstovauja kažkokios jėgos“, – sakė ministras.

Pasiruošęs pasitraukti

Ministras J.Narkevičius teigė, kad prireikus, jis yra pasiruošęs pasitraukti, tačiau laukia premjero ir jį delegavusių politikų sprendimo.

„Dėl pasitraukimo, esu tam fiziškai ir asmeniškai pasiruošęs. Nesiekiau to posto. Čia daugiau rūpesčių nei malonumo. Bet nesolidu kalbėti apie tai. Aš nesu įsikibęs į šią vietą.

Mane delegavo politinė jėga, kuriai aš priklausau ir mes dirbame komandinį darbą. Pritarimas buvo iš koalicijos ir premjeras tam pritarė.

Taigi, nepasitarus su šiais trimis dalyviais aš vienareikšmiško sprendimo nepriiminėsiu, nes esu komandos žmogus. Turiu žinoti jų nuomonę ir poziciją.

Tačiau oponentai siekia parodyti klaidas, kurios nėra tokios svarbios, jos taisytinos. Tačiau mes daugiau atliekame darbų“, – sakė J.Narkevičius.

Politikai ketvirtadienį prakalbo, jei J.Narkevičius trauksis iš pareigų, lenkų rinkimų akcija gali trauktis iš koalicijos. Tuomet gali griūti ir visas biudžetas.

„Tai yra aukščiausios mūsų partijos valdybos klausimas. Priimamas kolektyvinis sprendimas. Aš nenorėčiau čia vertinti“, – sakė ministras.

Pripažino klaidas

„Kai kurių dalykų gal nereikėjo daryti. Kai ką, gal reikėjo anksčiau atlikti. Sakykim, dėl bendrabučio jau seniai žadėjau atsisakyti. Praktiškai aš juo nesinaudojau. Dukra irgi ten... Nors turėjome teisę formaliai.

Dukra negyveno. Kai aš būdavau, kartais pernakvodavo, kartais atvažiuodavo. Sutartyje yra parašyta, kad šeimos nariai, tai kalbama ir apie dukrą, ir apie žmoną. Tai galbūt ir buvo klaida.

Į Abu Dabį neplanavau važiuoti, bet įvertinęs, kad ten bus ministrai ir aukšti pareigūnai. Buvo numatytas į kelionę viceministras ir skaityti tą 3 minučių pranešimą. Manau, kad mums reikėjo ten važiuoti.

Tas dalyvavimas buvo būtinas. Jis buvo nelengvas. Dvi nepilnos dienos ten ir dvi dienos skrydžio po 12 val. Į tą vakarienę žvelgiu kaip į darbinį susitikimą. Atliekami auditai.

Pasiteiravus, kodėl už vakarienę mokėjo iš Susisiekimo ministerijai pavaldžios Kelių direkcijos lėšų, J.Narkevičius teigė, kad tai organizatorių sprendimas.

Pasak ministro, visa sumaištis kilo po Lietuvos pašto valdybos atleidimo. Pasak jo, jis tą prezidento vadinamą „jovalą“ išsrėbė ir dirba nauja valdyba.

„Tas puolimas prasidėjo po Lietuvos pašto valdybos atleidimo. Po vakar dienos nauja valdyba pradėjo darbą“, – teigė J.Narkevičius.

Apie asfaltuotą gatvę: ne Vyriausybėje priimami sprendimai

Susisiekimo ministras teigė, kad sprendimas remontuoti konkrečią gatvę šalia premjero Sauliaus Skvernelio namų buvo savivaldybės, o ne Vyriausybės sprendimas.

„Ne Vyriausybėje priimami sprendimai. Vyriausybėje priimamas sprendimas skirti savivaldybei lėšas. Savivaldybės taryboje buvo posėdis, kuriame vienbalsiai nusprendė – šitą ir šitą gatvę (asfaltuoti – red.). Vyriausybės posėdyje buvo suma (skirta – red.), koncentruota rajonui. Reikia klausti savivaldybės tarybos – jie parenka pirmo būtinumo gatves, kurias jie gali atlikti“, – „Lietuvos ryto“ laidoje kalbėjo J. Narkevičius.

Ministro teigimu, dalis darbų jau buvo pradėti daryti prieš Vyriausybei skiriant lėšas.

„Mes pasiūlėme Vyriausybei skirti (...) pagal savivaldybės pareikštus prašymus. Nebuvo išskirta gatvė, o buvo suma, kurią jie galės įsisavinti, nes dalis darbų jau buvo padaryti“, – sakė J. Narkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.