Kauno valdžia buvusius miestiečius vilioja nemokamomis pramogomis

Neseniai 10 iš Kauno kilusių, bet šiame mieste nebegyvenančių laimingųjų gavo smagią dovaną – laimėjo galimybę nemokamai papramogauti gimtajame mieste. Tokia netradicine forma išvykusieji iš Kauno buvo viliojami grįžti namo.

Vilniuje puikavosi reklamos, kurios kvietė kauniečius grįžti į gimtąjį miestą.
Vilniuje puikavosi reklamos, kurios kvietė kauniečius grįžti į gimtąjį miestą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 3:18 PM

Apsilankyti gimtajame mieste, nemokamai čia pernakvoti, pavakarieniauti ir pramogauti. Tokias dovanas įvairiuose šalies ar net užsienio miestuose gyvenantiems buvusiems kauniečiams įteikė Kauno savivaldybės atstovai, sumanę akciją „Gal jau laikas grįžti namo?“.

Kampanija, skirta paskatinti kadaise iš savo miesto išvykusius kauniečius grįžti namo, truko pusantro mėnesio.

Vilniuje puikavosi reklamos, kuriose kauniečiai buvo skatinami susimąstyti, ar tikrai neverta grįžti į savo gimtąjį miestą.

Taip pat visi išeiviai iš Kauno galėjo atsakyti į specialų kauniečio testą. Jame buvo pateikta ir šmaikščių klausimų: ar jie vis dar mano, kad Kauno gatvių duobėse močiutės sodina bulves, kad Kaune nėra ką veikti ir kad čia gyvena tik susiraukę žmonės.

Savivaldybės atstovė Aušrinė Vaščėgaitė teigė, kad akcija sulaukė nemažo susidomėjimo.

„Į testo klausimus atsakė 5 tūkstančiai žmonių. Daugiausia – Vilniuje ir Vilniaus rajone įsikūrę kauniečiai. Taip pat buvo Klaipėdoje bei kituose Lietuvos miestuose gyvenančių žmonių. Vieno atsakymo sulaukėme iš Airijos“, – pasakojo A.Vaščėgaitė.

Pasak specialistės, daugelis atsakinėjusiųjų į testo klausimus apie Kauną žino nemažai ir stereotipai, kad šiame mieste niūru, tamsu bei pavojinga, jau beveik išsklaidyti.

Burtais buvo atrinkta 10 laimingųjų. Jiems išsiųstos dovanų kortelės, kurios suteikia galimybę buvusiems kauniečiams pramogauti gimtajame mieste. Tikimasi, kad tai gal paskatins pamąstyti apie grįžimą namo.

Viena laimėtojų tapo Klaipėdoje gyvenanti Giedrė Mažrimienė. Moteris pasakojo, kad jos vyras yra kilęs iš uostamiesčio, todėl ištekėjusi ji ir apsigyveno Klaipėdoje, bet nuolat seka Kaune vykstančius įvykius, pokyčius, renginius.

„Visiems klaipėdiečiams nuolat pasakoju apie Kauną, giriu gimtąjį miestą. Ir pati dažnai grįžtu namo. Pamačiusi patrauklią akciją nusprendžiau joje dalyvauti. Užpildžiau testą, bet laimėti dovanos nesitikėjau. Labai nustebau ir apsidžiaugiau, kad per gimtadienį sulaukiau žinios, jog tapau viena iš 10 laimingųjų“, – pasakojo moteris.

Viename Kauno viešbutyje G.Mažrimienė jau nakvojo. Ateityje ketina apsilankyti kokiame nors restorane ir dalyvauti ekskursijoje po Kauno pilį.

„Pati grįžti į Kauną kol kas neketinu, bet manau, kad ne vienas kaunietis tikrai pagalvojo, gal tai verta padaryti, nes Kaune gyvenimo kokybė labai pagerėjusi“, – sakė G.Mažrimienė.

Dviem specialiais prizais – megztiniais, ant kurių išraitytas Kauno vardas, apdovanotos dvi garsios iš Kauno kilusios moterys. Šios dovanos atiteko stilistei Agnei Jagelavičiūtei ir televizijos bei renginių vedėjai Indrei Kavaliauskaitei-Morkūnienei už tai, kad ir jos atkreipė dėmesį į akciją ir pildė kauniečio testą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.