V. Pranckietis: nereikėtų sakyti, kad dėl biudžeto Seimą apėmė chaosas

Parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad nereikėtų sakyti, jog Seimą, svarstantį kitų metų biudžetą bei naujus mokestinius pasiūlymus, yra apėmęs chaosas.

V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 2:06 PM

„Naudoti žodį chaosas nepagrindžiant jokiais skaičiais nereikėtų“, – Seime žurnalistams teigė V. Pranckietis, pridurdamas, kad kylantis politikų nepasitenkinimas svarstomu biudžetu yra natūralus.

„Manau, kad biudžete yra labai daug gerų dalykų, bet visada yra kitas biudžeto dalykas – tai nėra visų poreikių patenkinimas. Todėl visada bus kažkokių nepasitenkinimų ir siūlymų keisti biudžetą į kažkurią pusę“, – sakė V. Pranckietis.

Seimas antradienį antrą kartą ėmėsi svarstyti kitų metų biudžetą. Nors parlamentarams daug klausimų kelia vis dar nepriimti mokesčiai, kurie esmingi siekiant surinkti jau suplanuotas pajamas, už patobulintą kitų metų biudžeto projektą balsavo 70 parlamentarų, prieš – 11, susilaikė 27 parlamentarai.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad valdantieji į biudžetą žiūri kaip į paprastą pajamų-išlaidų sąmatą.

„Balansuojant pačiu elementariausiu būdu yra paimama kažkokia suma mažiausiai skausmingai ir su didžiausia politine nauda reikia paskirstyti. Tiesmukas perskirstymas, kad papildomas lėšas duosime tiems, kurie garsiausiai protestuoja, ir paimsime iš tų, kurie šiandien dar tyli, nes nespėjo susiorganizuoti, leidžia pakamšyti biudžeto skyles, tačiau ilgesnėje perspektyvoje atneša daug žalos, nes supriešina visuomenę. (...) Liberalai negali pritarti tokiam biudžeto projektui, koks yra šiandien“, – sakė ji.

Konservatorė Gintarė Skaistė kitų metų biudžeto projektą pavadino išpardavimų biudžetu.

„Žvelgiant į biudžeto pokyčius, apima jausmas, kad šiandien yra juodasis penktadienis, kai visi pažadai, kurie buvo duoti viešojo sektoriaus darbuotojams, senjorams, vaikams, visus juos stengiamasi įgyvendinti, bet pritaikant nuolaidą. (...) Šis biudžetas anksčiau buvo melagių biudžetas, dabar jis yra išpardavimų biudžetas, kai išparduodami pažadai ir žmonių pasitikėjimas“, – sakė G. Skaistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.