Seimo komitetas atidėjo sprendimą dėl ambasadorių skyrimo, pats D. Matulionis situacijos nekomentuoja

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas, Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis atsisako komentuoti viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie Užsienio reikalų komitete (URK) svarstomą jo kandidatūrą į ambasadoriaus prie NATO pareigas ir vadina ją ne visai pagrįsta.

 D. Matulionis ir S. Skvernelis<br> lrytas.lt koliažas
 D. Matulionis ir S. Skvernelis<br> lrytas.lt koliažas
 D.Matulionis (kairėje).<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 D.Matulionis (kairėje).<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 S.Skvernelis<br> T.Bauro nuotr.
 S.Skvernelis<br> T.Bauro nuotr.
 S.Skvernelis.<br> T.Bauro nuotr.
 S.Skvernelis.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Viktorija Rimaitė, Gailė Jaruševičiūtė, ELTA

Dec 18, 2019, 11:34 AM, atnaujinta Dec 18, 2019, 4:11 PM

Seimo užsienio reikalų komitetas trečiadienį opozicijos iniciatyva atidėjo sprendimą dėl kai kurių ambasadorių skyrimo, pranešė komiteto narys konservatorius Audronius Ažubalis.

„Atidėti prašė konservatorių atstovai, motyvuodami, kad neužteko laiko išstudijuoti kandidatūras“, – BNS sakė parlamentaras.

Ambasadorių pavardės komitete svarstomos neviešai. BNS žiniomis, Užsienio reikalų ministerija ambasadoriumi NATO svarsto skirti Vyriausybės vicekanclerį D.Matulionį, ambasadoriumi Rusijoje – diplomatą Eitvydą Bajarūną, o ambasadoriumi Čekijoje – Užsienio reikalų ministerijos kanclerį Laimoną Talat-Kelpšą.

Pritarus Seimo komitetui, kandidatūros teikiamos Vyriausybei, o galutinį sprendimą priima prezidentas.

D.Matulionis atsisakė komentuoti

„Tai yra ne viešas klausimas ir aš neketinu apie tai nieko šnekėti. Jokių čia sprendimų niekas nepriiminėja ir informacija yra, man atrodo, ne visai pagrįsta“, – kalbėjo D. Matulionis.

Komentuoti D. Matulionio kandidatūrą į ambasadoriaus prie NATO pareigas atsisako ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Aš nekomentuosiu ambasadorių skyrimo, tai nėra vieši klausimai“, – teigė L. Linkevičius.

„Mes negalime viešai komentuoti kandidatūrų. Mes tiesiog paprašėme ministro, kadangi yra neprecedenčio dydžio pokyčiai – turim beveik dešimt atstovybių, kurios keičiasi, su kuriom mums teks dirbti šiuo metu ir turbūt ir ateityje ar po valdžių pasikeitimo.

Kadangi yra tikrai mažai žmonių, kuriuos gali skirti į tas pozicijas, mes norėtume susidaryti pilnesnį vaizdą ir mes norėtume susipažinti su tuo vaizdu“, – teigė Seimo Užsienio reikalų komiteto narys Žygimantas Pavilionis.

LRT portalo teigimu, D. Matulionio kandidatūra į ambasadoriaus prie NATO pareigas prieš svarstymą turėjo būti pateikta prezidentui. Uždarame posėdyje buvo aptartos ir kitų ambasadorių kandidatūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.